Norwegian kreditkort

Helhetsbetyg Ansök om kort

Bank Norwegian kreditkort

Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

  • Bonuspoäng vid köp på upp till 10 % hos Norwegian och 0,5 % på andra ställen.
  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår vid betalning med kortet.
  • 0 kr i årsavgift och ingen aviavgift.
  • Räntefritt upp till 45 dagar.

Norwegian Kreditkort är ett av marknadens absolut förmånligaste kreditkort, och av många ansett som det allra bästa.

Kortet som inte bara är ett bra allmänt kreditkort råkar även vara ett riktigt bra resekreditkort med alla dess tillhörande förmåner, erbjudanden och rabatter. Norwegians kreditkort ges ut i samarbete med VISA.

Skillnaden mellan ett kreditkort från Norwegian och från många andra kreditkort är att här får du ändå lite mera än vad du som kund oftast kan få hos andra kreditkortsföretag.

Fördelar med ett Norwegian kreditkort

I en jämförelse med andra kreditkort på marknaden så står Norwegians kreditkort sig väldigt starka, fördelarna för kortet är helt enkelt mycket bra.

Till att börja med så har kortet en årsavgift av 0 kr och en uttagsavgift vid kontantuttag i Sverige och utomlands som också är 0 kr, bara genom detta så är Norwegians kreditkort värt att ha. Kreditkortet har ett valutapåslag om 1,75% när du gör köp utomlands, en avgift som också är väldigt låg i jämförelse med många andra kreditkort på marknaden.

Som kund så blir du också automatiskt medlem i Norwegians förmånliga bonussystem, detta gör att du får 0,5 % CashPoints på alla köp som du gör med ditt kreditkort på upp till hela 100 000 kr per kalenderår. CashPoints är flygbolaget Norwegians egna valuta och kan användas till att betala flygresor med.

Bra bonussystem vid köp av resor

Gör du köp hos Norwegian själva genom att du tex. köper en Flex-flygbiljett så ger bonussystemet dig hela 10 % i CashPoints. Du får 4% av biljettpriset i CashPoints på alla LowFare-biljetter hos Norwegian.

Dina CashPoints kan du sedan lösa in som hel eller delbetalning för dina resor eller för andra produkter genom Norwegian.

Med dina personliga inloggningsuppgifter så kan du enkelt och smidigt logga in på Norwegians hemsida för att se över hur många CashPoints du har samlat på dig.

Väl inne på hemsidan så kan du också se vad du kan få för dina CashPoints så som du också kan se alla andra erbjudanden, rabatter och förmåner från Norwegian.

Bra försäkringar ingår

Som med alla andra kreditkortsföretag i Sverige så ingår även en reseförsäkring när du betalar din resa med ditt kreditkort, försäkringen gäller om du betalar minst 75% av resan med ditt kreditkort.

Om du skulle behöva det så finns det även ytterligare tilläggsförsäkringar att köpa till förmånligt pris. Förutom en reseförsäkring så ingår dessutom ett avbeställningsskydd.

Du får även 45 dagars räntefritt köp, detta innebär att om du betalar hela köpesumman på fakturan inom 45 dagar så tillkommer helt enkelt ingen räntekostnad.

Norwegian kreditkort är ett mycket bra val som ett allmänt kreditkort och ett ännu bättre val som resekreditkort tack vare alla dessa förmåner.

Alla kreditkort från Norwegian erbjuder även kontaktlös betalning, detta innebär att du med alla kreditkort från Norwegian kan ”blippa” dina betalningar på köpställets kassaterminal. På så vis så blir dina betalningar än snabbare och tryggare än mot tidigare.

Du har möjlighet att välja din egen pinkod för ditt kreditkort vilket för många också är en mycket uppskattad och bra fördel.

Vanliga frågor och svar om Norwegian kreditkort

Vilka villkor gäller för att få ett kreditkort från Norwegian?

Du behöver du vara 23 år fyllda och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Du behöver också ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna.

Hur ansöker jag om ett kreditkort från Norwegian?

Du ansöker snabbt, enkelt och smidigt direkt genom vår hemsida.

Vad är det för räntevillkor på kreditkortet?

Den årliga nominella räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93%.

Hur lång tid tar det att få Norwegian kreditkort?

Efter att du har gjort din ansökan och blivit bevilja ditt kreditkort så tar det endast ett par dagar innan du får ditt kreditkort.

I vilka länder fungerar Norwegian kreditkort?

Ett kreditkort från Norwegian ges ut i samarbete med VISA, detta gör att ditt kreditkort fungerar över hela världen, som alltid så skiljer det sig från land till land och köpställe till köpställe om köp med kreditkort är en accepterad betalningsmetod, detta är bra att kolla upp innan.

Hur fungerar Norwegian kreditkort?

Ditt kort är laddat med den lånesumma som du har blivit beviljad från Norwegian med. Med ditt kreditkort så kan du sedan göra de köp som du själv önskar, du har även möjlighet att ta ut hela summan eller del av summan i kontanter om du hellre skulle vilja det. Din faktura kommer sedan månadsvis med en förutbestämd minsta summa att betala. Väljer du att betala hela summan som står på fakturan så tillkommer heller ingen räntekostnad.

Hur kan jag se hur många CashPoints jag har?

Du kan se samtliga korttransaktioner som genererat CashPoints i Norwegians mobilapp eller på MinSida när du är inloggad hos Norwegian. Totalsumman av dina intjänade CashPoints hittar du på sedan på din Reward-profil. För att alla dina poäng ska samlas behöver du koppla ditt kort till din Reward-profil, det finns en enkel användarguide inne på hemsidan om hur du gör detta.

Fakta om Norwegian kreditkort

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Effektiv ränta: 21,93 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 300 kr)
Aviavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 95 kr
Dröjsmålsränta: 24,00 %

Helhetsbetyg Ansök om kort

Bank Norwegian kreditkort

Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

  • Bonuspoäng vid köp på upp till 10 % hos Norwegian och 0,5 % på andra ställen.
  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår vid betalning med kortet.
  • 0 kr i årsavgift och ingen aviavgift.
  • Räntefritt upp till 45 dagar.

Spärra Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian
Telefon: 0770-457 766
E-post: post@banknorwegian.se

Ring 0770-45 77 66 (från utlandet +46 770-45 77 66) för att spärra ditt kort. Tjänsten är öppen dygnet runt, 365 dagar om året. Du kan också spärra ditt kort genom att logga in på din personliga sida hos Norwegian och väl där också spärra ditt kort, att ringa går dock snabbare.

One comment

  1. Reser mycket och ofta blir det med Norwegian så betalar alltid med mitt kort för att få poäng till nya biljetter. Att få reseförsäkring och avbeställningsskydd är ytterligare en anledning att alltid betala resan med kort men just att man kan få rabatt på flygbiljetter är största fördelen med Norwegian kreditkort tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *