Kreditkort utan inkomst

Skaffa kreditkort utan inkomst

Att hitta ett kreditkort utan inkomst kan vara en aning problematiskt, men det är ändå långt ifrån omöjligt. Vi hjälper dig som är på jakt efter ett bra kreditkort. Vi hjälper dig också att hitta ett kreditkort även om du skulle ha en lägre inkomst eller om du för tillfället helt skulle sakna en arbetsinkomst. Att vara utan inkomst från arbete i Sverige kan ändå innebära att du kan ha inkomst från exempelvis a-kassa, sjukbidrag, studiebidrag eller andra typer av bidrag.

Idag så finns det också många som arbetar utomlands, som exempelvis i Norge, men trots en bra inkomst i Norge så är man ändå utan inkomst i Sverige. Vid det senare exemplet så kan man innan man skickar in sin ansökan kontakta det eller de olika kreditkortsföretag som man hittar här hos oss och förklara hur det ligger till.

Kan du ändå via ett anställningsavtal och lönespecifikation uppvisa att du har en trygg anställning och inkomst så finns det heller inga hinder för att din kreditkortsansökan inte ska kunna bli beviljad. Det finns även ytterligare exempel när du kan bli beviljad ett kreditkort utan inkomst. Har du en större sparad slant på ditt bankkonto, om du har gjort goda investeringar som ger dig utdelningar från aktier eller fonder eller om du har en förmögenhet, är också några andra faktorer som kreditkortsföretagen tar ställning till.

Bästa kreditkorten

 • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
 • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
 • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
 • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

Så ansöker du om ett kreditkort utan inkomst

Börja med att se över och jämföra de kreditkort som vi har samlat här åt dig, dessa är Sveriges bästa kreditkort utan inkomst. När du har valt ut ett bra kreditkort här hos oss som passar dig så går också din ansökan till väldigt enkelt, snabbt och otroligt smidigt. Din ansökan görs online genom att du ansöker via din dator eller din mobiltelefon. När du valt ut ditt önskade kreditkort här hos oss så behöver du enbart fylla i de uppgifter som efterfrågas.

Du kommer sedan att få identifiera dig via ditt bank-ID eller mobilt-ID, allt för din egen säkerhets skull och för att kreditkortsföretaget också ska veta om att det är just du och innan annan som ansöker. Hela ansökningsprocessen tar enbart ett par minuter från början till slut och du får som oftast svar på din ansökan omedelbart på din datorskärm eller mobilskärm. Om din ansökan skulle bli godkänd så kommer ditt kreditkort hem till dig i brevlådan inom som oftast ett par bankdagar. Så fort som du har fått hem ditt kreditkort till dig så kan du också börja använda det så som du önskar.

Om du vet med dig att du själv har särskilda omständigheter gällande ett kreditkort utan inkomst och som kan påverka din ansökan, kontakta i sådana fall först kreditkortsföretagets kundtjänst för att få svar på dina frågor innan du ansöker. Det är viktigt att du kontaktar dom innan du skickar in din ansökan då en kreditupplysning annars kan komma att tas helt i onödan och vilket enbart kommer att påverka din kreditvärdighet negativt.

Kreditkort utan inkomst med UC

Vid en kreditkortsansökan så tas alltid en kreditupplysning, enligt svensk lag så måste detta alltid göras. I Sverige så finns flera olika kreditupplysningsföretag, det äldsta och mest välkända är Upplysningscentralen (UC). Det är även hos UC som i stort sett samtliga kreditkortsföretag på den svenska marknaden gör sina kreditupplysningar.

Kreditkortsföretagen som du hittar här hos oss står under kontroll av Finansinspektionen och är samtliga förnuftiga att diskutera med. Vilket kreditkortsföretag som du än väljer här hos oss så kommer företaget alltid att kunna göra en individuell prövning av din ansökan, särskilt om du kan uppvisa inkomster enligt något- eller från flera av de olika exempel som vi nyss har gått igenom. Det som kreditkortsföretagen dock ytterst sällan kompromissar med är om du som ansökande skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar eller en aktiv skuld hos Kronofogden. I dessa fall så beviljas inga kreditkortsansökningar utan man får istället avvakta tills betalningsanmärkningen har försvunnit ur synliga register innan man kan skicka in en ny kreditkortsansökan.

Tänk även på detta innan du ansöker!

Det finns mängder av olika bra fördelar med ett kreditkort men det finns även vissa saker att tänka på innan man skickar in sin ansökan.

 • Jämför kreditkort du hittar här hos oss, detta gör att du ökar dina chanser att spara pengar genom att få ett kreditkort med lägre räntekostnad. Förutom att du sparar pengar när du använder våra jämförelsetjänster så ökar du också dina chanser att få din ansökan beviljad.
 • När du jämför kreditkort och räntekostnader se även över om det finns ett attraktivt bonusprogram på ditt kreditkort. Det är väldigt vanligt idag att kreditkort har detta bonusprogram eller cashback som det också kallas. Ett bonusprogram ger dig bonuspoäng på inköp som du gör med ditt kreditkort. Din bonuspoäng kan sedan lösas in mot saker som resor, mat, bensin med mera Välj kreditkort och bonusprogram noga efter vad du faktiskt vill få ut av bonusprogrammet. Har du ingen bil så är det tex. ingen större nytta att välja ett kreditkort som är nischat för bonuspoäng, rabatt och återbäring på drivmedel osv.
 • Jämför vilka eventuella kostnader och avgifter kreditkorten har. Vissa har ingen årsavgift medan andra kan ha en årsavgift på 200–400 kr. Avgifter för kontantuttag, valutapåslag vid köp utomlands med mera tillkommer också som oftast.
 • En av de största fördelarna med ett bra kreditkort är att man kan köpa nu men betala senare. Du har också möjlighet att göra räntefria köp, vanligtvis så erbjuds räntefria köp från 35 dagar och upp till ibland 60 dagar hos vissa kreditkortsföretag.
 • En reseförsäkring ingår i alla kreditkort i Sverige, oavsett vilken du än väljer. Det finns även många andra kreditkort som har ytterligare försäkringar som ingår i kreditkortet. Om trygghet, säkerhet och många försäkringar är viktigt för dig så jämför även detta på förhand.
 • Välj ut max. 1–2 kreditkort här hos oss som du ansöker till. Att ansöka till alla kreditkortsföretag kommer inte att öka dina chanser att få din ansökan godkänd, snarare tvärtom. Anledningen till detta är att en kreditupplysning kommer att tas för varje specifik ansökan som du skickar in, vilket leder till att din kreditvärdighet också påverkas negativt för varje ny kreditupplysning som görs. Detta kommer enbart leda till att andra kreditkortsföretag drar öronen åt sig gällande om du skulle ha en svag kreditvärdighet, risken för att din ansökan ska avslås kommer då enbart att öka.
 • Om redan har en ansträngd ekonomi och där du vet om att du kommer att få svårt att klara av att delbetala ditt kreditkortslån varje månad så ansök inte. Detsamma gäller om du vet om att du har svårt att hantera ett kreditkort med många spontana inköp och ständig överkonsumtion. Skulle du vara däremot vara osäker på om din ekonomi klarar av en ytterligare utgift eller inte så gör som regel upp en månadsbudget över dina inkomster och utgifter och låt budgeten här leda dig i ditt beslut om du ska ansöka om ett kreditkort eller inte.

Tveka heller inte att kontakta kreditkortsföretagets kundtjänst om du skulle ha frågor eller funderingar kring deras krav och villkor men även för vad som gäller för dig personligen och din eventuella ansökan. Gör alltid detta innan du ansöker om ditt kreditkort.

Vanliga frågor och svar om kreditkort utan inkomst!

Kan jag använda kreditkortet till att både ta ut kontanter och för köp online?

Ja det kan du göra. När du väl har fått din ansökan godkänd hos ett kreditkortsföretag så är nyttjar du kortets kreditbelopp så som själv önskar.

Vilka kreditkort kan man betala räkningar med?

Du kan betala räkningar med samtliga kreditkort som du finner här hos oss. Du kan betala så många räkningar som du önskar upp till den summa som du har blivit beviljad på ditt kort.

Vilket kreditkort är bäst att använda utomlands?

Här kan det vara bra att jämföra kreditkort hos oss som har lägre- eller inga avgifter för kontantuttag eller valutapåslag. Det är dock väldigt få kort som inte har några avgifter alls för detta. Det kan dessutom vara bra att välja ett kreditkort som har ett tillhörande bonusprogram som också ger dig bonuspoäng på alla dina inköp, oavsett vad det är du köper med kreditkortet och även helt oberoende på vart i världen du handlar med kortet.

Vilket nischade kreditkort är bäst?

Detta är helt och hållet en fråga om tycke och smak. Nischade kreditkort har ett bonusprogram som ofta ger dig bonuspoäng på köp som görs inom en och samma kedja. Återbäringen som du får tillbaka kan som oftast också bara användas inom samma kedja. Välj efter vart du handlar mycket och efter vad du önskar få ut av återbäringen, tex. Om använder din bil en hel del både privat och i tjänsten, och där du alltid tankar bilen hos en och samma kedja, så kan det vara bra att välja ett kreditkort hos en passande bensinkedja. Om ni är en större barnfamilj som handlar mycket hos en och samma matbutik så kan det istället vara värt att välja ett kreditkort hos dessa, här får du oftast din återbäring i form av bonuscheckar att handla mat för. Är du istället någon som gillar att resa eller shoppa online så kan ett nischat kreditkort inom denna bransch istället vara det rätta valet.

Finns det kreditkort utan inkomst utan UC?

I dagsläget så har i stort sett samtliga företag på marknaden valt att göra sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen. Alla kreditkortsföretag som du kan hitta här hos oss har också valt att använda sig av Upplysningscentralen som sitt kreditupplysningsföretag.

Vilket kreditkort är lättast att få?

Alla kreditkortsföretag som du finner här hos oss använder sig av Upplysningscentralen när de gör sina kreditupplysningar. Hur kreditkortsföretagen sedan väljer att antingen bevilja eller avslå en ansökan med UC:s information som grund, är helt och hållet upp till dom själva. Om du har särskilda omständigheter som kan påverka kreditkortsföretagets beslut så rekommenderar vi dig alltid att kontakta företagets kundtjänst för vidare dialog.

Är det UC som bestämmer vilka kreditkort utan inkomst som ska beviljas och inte?

Nej det är inte Upplysningscentralen (UC) som bestämmer detta. Varje enskilt kreditkortsföretag bestämmer själva vilka ansökningar de ska godkänna eller inte utefter deras egna satta krav och villkor. Företagen tar enbart in den information som de behöver från UC om dig och tar sedan som sagt sina beslut efter UC:s rekommendationer.

Vilken räntekostnad kan jag få?

Olika kreditkortsföretag kan erbjuda olika räntekostnader på sina kreditkort. Hur hög din räntekostnad blir avgörs alltid efter den lagstadgade kreditupplysningen. En god kreditvärdighet ger en lägre räntekostnad och en svagare kreditvärdighet ger oftast en högre räntekostnad. Då räntekostnaderna som sagt varierar mellan företagen så är extra viktigt att du jämför kreditkort och räntekostnader hos oss innan du ansöker om ditt kreditkort.

Om jag inte använder kreditbeloppet på kortet, måste jag ända avbetala varje månad?

Ja det måste du göra. Ett kreditkortslån är precis som ett vanligt lån något som måste avbetalas varje månad. Hur hög denna summa är varierar mellan företagen, här finns alltid en lägsta summa att minst avbetala per månad. Summan att lägst avbetala är enligt företagets villkor och i förhållande till ditt kreditbelopp och till den satta räntan.

Kan jag höja kreditbeloppet på ett eller flera kreditkort som jag redan har?

Ja det är som oftast möjligt. Det måste som oftast ha gått en viss tid innan detta är möjligt, även här så variera krav och villkor från företag till företag. Bra att även veta om är att en ny kreditupplysning kommer att göras för varje ansökan om höjd kredit som du skickar in.

Hur många kreditkort kan jag ha?

Det finns ingen satt gräns om hur många kreditkort du kan ha. Varje enskilt kreditkortsföretag väljer själva om de ska bevilja eller avslå din ansökan om kreditkort efter hur din kreditvärdighet ser ut.

Kan jag betala en kreditkortsräkning med ett helt annat kreditkort som jag har?

Ja det kan du göra. Enda kravet är att du har ett nog högt kreditbelopp på det kreditkort som du ska betala med och som täcker räkningens kostnad.

Vad menas med att ett kreditkort är gratis?

Med detta menas ofta att kreditkortet inte har någon årsavgift. Det är dock inte att förväxlas med att inga pengar inte kommer att behöva återbetalas. Ett kreditkort är också det ett lån men i det avseendet att det är ett kort som är laddat med en summa pengar som du blivit beviljad, denna summa kan du välja att ta ut i kontanter och/eller göra köp för. Ditt kreditkortslån ska sedan avbetalas var månad så som man även gör med andra typer av lån.

Om jag blivit av med mitt kort, måste jag göra om min ansökan med ny kreditupplysning?

Nej du behöver inte skicka in någon ny ansökan. Det viktigaste här är att du spärrar ditt kort omedelbart, all information om hur du spärrar ditt kreditkort hittar du hos ditt kreditkortsföretag. När du väl spärrat ditt kort så kommer företaget att skicka ut ett nytt kort till dig när du begär detta. Det icke utnyttjade kreditbeloppet från det gamla kreditkortet är fortsatt kvar på det nya kreditkortet som du får skickat till dig. Någon ny kreditupplysning tas heller inte för att man skickar ut ett nytt kort till dig.