Delbetalning med kreditkort

Delbetalning med kreditkort

En göra delbetalning med kreditkort av sina räkningar är en möjlighet som allt fler kunder väljer att utnyttja. Att kunna köpa nu och betala senare är till och med en av de allra bästa huvudfördelarna med ett bra kreditkort.

Till att börja med så kan det vara bra att reda ut vad en delbetalning är och hur man gör en delbetalning med kreditkort. Att delbetala en räkning innebär att du betalar i efterhand för det du önskar köpa nu. Att delbetala en räkning behöver inte nödvändigtvis innebära att du handlar en speciell vara eller produkt som du vill ha tillgång till omedelbart.

En delbetalning med kreditkort kan även göras för exempelvis din lägenhets månadshyra eller för ditt akuta tandläkarbesök för att bara nämna ett par olika exempel.

Bra kreditkort för alla behov

 • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
 • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
 • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
 • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

Så kan du delbetala räkningar med ditt kreditkort

Det kan verka konstigt för många hur det är möjligt att göra en delbetalning med kreditkort av månadshyra eller för oförutsedda utgifter som akuta tandläkarbesök. Så här går det till, när du ansökte om ditt kreditkortslån så blev du beviljad ett visst kreditbelopp som ditt kreditkort även blev laddat med. Låt oss ta som exempel att du blivit beviljad ett kreditbelopp på 25 000 kr på ditt kreditkort. Om du sedan önskar delbetala din månadshyra, som vi kan säga är 5000 kr, så tas månadshyrans belopp på 5000 kr från kreditkortets kreditbelopp, som i exemplet är 25 000 kr.

Din hyresvärd får då månadshyran i tid (förutsatt att du gör betalningen innan sista betalningsdatum) men där du själv får en faktura på 5000 kr först nästföljande månad ifrån företaget som du har ditt kreditkort hos. Här kan du som kund välja att antingen betala hela beloppet på 5000 kr omedelbart och då tillkommer heller ingen ränta utan köpet blir helt räntefritt. Bland de kreditkort som du kan hitta här hos oss så erbjuds som oftast räntefria köp i upp till 60 dagar som allra mest.

Du kan också välja att göra en delbetalning med ditt kreditkort och dela upp köpet under flera månaders tid. Väljer du istället detta alternativt så tillkommer förutom summan som ska delbetalas även kreditkortets räntekostnad. Oavsett om hela fakturans belopp betalas på en enda gång eller om du väljer att delbetala beloppet så kan även en aviseringsavgift tillkomma på fakturan. När du jämför kreditkort här hos oss så kommer du klart och tydligt kunna se räntekostnader och eventuella aviseringsavgifter hos kreditkortsföretagen. Din individuella räntekostnad bestäms som vanligt efter den lagstiftade kreditupplysningen.

För att gå tillbaka till vårt exempel här ovan igen. Du hade ett kreditkort där du blivit beviljad ett kreditbelopp på 25 000 kr. Du valde att ta månadshyra på 5000 kr från ditt kreditbelopp, vilket betyder att du nu har 25 000 (ditt kreditbelopp från start) – 5000 kr (månadshyran) = 20 000 kr. Du har 20 000 kr i kreditbelopp att fortsatt kunna nyttja.

Du kan betala räkningar med alla kreditkort

Som kreditkortskund så har du möjlighet att helt betala eller att delbetala räkningar med alla kreditkort i Sverige, detta gäller alltså helt oavsett av vilket kreditkortsföretag som du än väljer här hos oss. Även om detta är en fantastisk möjlighet när ens privatekonomi inte är den allra bästa så behöver du dock vara på det klara med att du har råd att ha ditt kreditkort. Gör upp en månadsbudget över dina inkomster och utgifter så får du en klar överblick om din ekonomi klarar av denna extra kostnad eller inte.

Ett kreditkort är som sagt från början ett kort med ett beviljat kreditbelopp, ett belopp som kreditkortsföretaget som du har ditt kreditkort hos även vill ha tillbaka tillsammans med den tillhörande räntekostnaden. Vet du med dig att du klarar av denna extra utgift så är ett förmånligt kreditkort en bra trygghet och möjlighet som även kan förenkla för dig i din vardag. Är du däremot osäker på om du faktiskt klarar av att hantera ett kreditkort så är det även betydligt bättre att också avstå.

Andra fördelar med ett kreditkort

Förutom möjligheten till räntefria köp och att betala räkningar med ett kreditkort så finns det även flera andra fina fördelar att se över.

 • Många kreditkort har ett tillhörande bonusprogram eller cashback som det kallas hos vissa kreditkortsföretag. Bonusprogrammet ger dig bonuspoäng på de köp som du gör med ditt kreditkort. Dina bonuspoäng kan du sedan lösa in på mängder av olika saker som exempelvis mat, kläder, resor, drivmedel med mera Finns det flera kreditkort som har olika bonusprogram som du verkligen kan nyttja fullt ut så kan det även vara värt att ha flera olika kreditkort. Jämför kreditkortens olika bonusprogram som du hittar här hos oss för att få ett bonusprogram som passar dina önskemål och behov.
 • Ett kreditkort kan ses som en extra buffert ifall du skulle drabbas av oförutsedda utgifter. Studier visar att det är få svenska familjer som klarar en oförutsedd utgift på bara några extra tusenlappar. Med ett bra kreditkort på fickan så är du rustad ifall saker skulle ske som innebär extra kostnader. Detta kan gälla allt från tandläkarbesök till att bilen eller tvättmaskinen går sönder.
 • Du får en bättre överblick över din privatekonomi. Om du gör mer eller mindre samtliga dina inköp med ditt kreditkort så samlas allt på en enda faktura. Detta ger dig en betydligt bättre överblick över dina inköp än om detta skulle spridas på många olika fakturor.
 • En reseförsäkring ingår i alla kreditkort i Sverige oavsett vilket kreditkortsföretag du än väljer. Reseförsäkringen täcker saker som försenat flyg, bagage och avbeställningsskydd. Det finns även ett stort utbud av kreditkortsföretag som erbjuder än flera försäkringar i ditt kreditkort, du finner alla dessa kreditkortsföretag här hos oss.
 • Precis som att du kan lösa ett vanligt lån i förtid så kan du också när som helst återbetala ditt resterande kreditbelopp på ditt kreditkort om du känner att du inte skulle behöva den.
 • Du har möjlighet att betala en räkning, helt- eller delvis, på sista betalningsdatum på din räkning utan att bli sen med din betalning.

Krav och villkor för kreditkort

Det är vanligt att olika krav och villkor gäller för olika kreditkortsföretag för att man ska kunna få sitt kreditkort beviljat. Vanliga grundkrav hos de flesta kreditkortsföretagen som du finner här hos oss är:

 • Att du är myndig, d.v.s. att du är minst 18 år fyllda.
 • Du är svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
 • Du kan behöva uppvisa en årsinkomst som överensstämmer med företagets krav.
 • Det är sällan som en ansökan godkänns om det finns betalningsanmärkningar.
 • Ingen aktiv skuld hos Kronofogdemyndigheten.

Här rekommenderar vi dig alltid att först och främst se över vår jämförelse av kreditkort här på sidan. Genom att du jämför och väljer rätt kreditkort för dig så har du goda möjligheter att spara pengar och tid, dessutom så ökar du dina chanser att också faktiskt få igenom din kreditkortsansökan. Du ansöker tryggt och säkert genom att välja den eller de kreditkortsföretag som finns här hos oss.

Du kommer sedan att få fylla i din ansökan online antingen via din dator eller din mobil. Din ansökan tar några minuter att fylla i och skicka iväg. Vanligtvis så får du besked på en gång på skärmen om din ansökan blivit godkänd eller inte. Om din ansökan blivit godkänd så tar det som oftast enbart ett par dagar innan du får hem ditt kreditkort med posten. Efter att du fått hem ditt kreditkort så är det redo att användas omedelbart.

Vanliga frågor och svar om delbetalning med kreditkort!

Kan alla räkningar delbetalas?

Ja alla räkningar och fakturor kan delbetalas. Förutsättningen för att det ska vara möjligt är att kreditbeloppet som ditt kort är laddat med täcker beloppet för det som du vill delbetala.

Vad är det bästa kreditkortet att delbetala räkningar med?

Detta är i mångt och mycket en fråga om tycke och smak. Saker att kunna utgå ifrån gällande denna fråga är vart du kan få lägst räntekostnad på ditt kreditkort samt vilka villkor som finns för räntefria köp.

Är det svårare att få ett kreditkort än ett vanligt privatlån?

Det kan vara svårare att få igenom en ansökan på ett kreditkort än vad det är att få igenom en ansökan om privatlån. Anledningen till detta är att mer eller mindre alla kreditkortsföretag i Sverige gör sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC). Kreditupplysningar som görs hos just UC anses vara djupare och bredare än hos andra kreditupplysningsföretag och det kan på så vis vara svåra att få igenom sin ansökan än om man ansöker om ett snabblån utan UC. Grunden till att få ett så förmånligt kreditkort som det bara är möjligt är avgörande av hur god kreditvärdighet som du har.

Hur många räkningar och hur höga belopp kan jag delbetala med mitt kreditkort?

Du kan delbetala hur många räkningar du vill och hur höga belopp du vill, även här är förutsättningen att ditt kreditkorts kreditbelopp täcker summorna som ska delbetalas.

Kan ni hjälpa mig med att få igenom min kreditkortsansökan?

Nej tyvärr inte, anledningen till detta är att vi själva inte är någon bank. Vi är inte heller ett företag som ger ut några kreditkort, vår uppgift är enbart att rekommendera olika bra och trygga kreditkortsföretag genom deras annonser hos oss. De företag som du hittar här hos oss är de som själva bestämmer om en ansökan ska gå igenom eller inte.

Vad innebär det att ett kreditkort är under kontroll av Finansinspektionen?

Finansinspektionen är en svensk statlig förvaltningsmyndighet som ansvarar för tillsyn, regelgivning och tillståndsprövning som rör finansiella marknader och finansiella företag i Sverige. För dig som kund så innebär det att du har en svensk myndighet som kontrollerar att det kreditkortsföretag som du väljer erbjuder dig schyssta villkor och krav så att du alltid kan känna dig trygg och säker.

Vad händer om jag inte kan betala min faktura när den väl kommer?

Här gäller samma tillvägagångssätt som när man har ett vanligt lån. Till en början så kommer du att få en påminnelse med tillhörande förseningsavgift, oftast så skickas flera stycken ut i omgångar. Kommer du fortfarande inte att kunna betala din faktura så skickas ditt ärende vidare till ett inkassoföretag som övertar uppgiften att driva in skulden. Ifrån dessa så skickas också en eller flera olika påminnelser ut, även dessa med extra kostnader och avgifter utöver den ursprungliga skulden. Skulle fortsatt inte betalning ske så kommer inkassoföretaget så småningom att skicka vidare ärendet till Kronofogdemyndigheten som får i uppdrag att försöka driva in skulden. Det är med andra ord väldigt viktig att man sköter sina fakturor och betalar dom i tid, precis som det även är med alla andra olika typer av räkningar.

Måste alltid en kreditupplysning göras när man ansöker om ett kreditkort?

Ja en kreditupplysning måste alltid göras på grund av att det är lagstiftat så i Sverige, en kreditupplysning kan man alltså aldrig undvika när man ansöker om ett kreditkort.

Kan man delbetala fakturor där sista inbetalningsdatum redan har passerat?

Ja det kan man göra, har du enbart ett kvarstående kreditbelopp på kreditkortet som täcker fakturans totala belopp så är detta möjligt. Detta då företaget som du ska betala fakturan till får betalt omedelbart medan det är du själv som får fakturan från det kreditkortsföretag som du har kreditkortet hos först nästföljande månad.

Är maxbeloppet man kan få laddat på kreditkortet alltid beroende på ens kreditvärdighet?

Ja din kreditvärdighet är alltid den enskilt största faktorn hur högt kreditkortslån som du också kan bli beviljad. Vi rekommenderar dig alltid att försöka förbättra din kreditvärdighet på sikt. En förbättrad kreditvärdighet gör att du alltid är i en betydligt bättre situation att kunna förhandla med en bank, långivare eller kreditkortsföretag om dina personliga villkor för ett eventuellt lån. En förbättrad kreditvärdighet gör alltid att du kan få schysstare villkor oavsett om det handlar om en kreditkorsansökan eller vilken annan lånetyp som helst.

Kan jag delbetala en nära släktings räkning med mitt kreditkort?

Ja det kan du göra om du vill. Som alltid så gäller det enbart att ditt kreditbelopp på kreditkortet också täcker fakturans belopp.

Om jag har två kreditkort, kan jag betala ena kortets faktura med det andra kreditkortet?

Ja det kan du göra. Om du väljer att göra detta så rekommenderar vi dig att främst betala fakturor med det kreditkortet som har den lägsta räntekostnaden. På så vis så blir inte den totala kostnaden lika hög för dig som om du skulle göra tvärtom.