Bästa VISA-kreditkortet

VISA kreditkort

VISA kreditkort dominerar den svenska kreditkortsmarknaden totalt tillsammans med Mastercard. Dessa är inte bara störst i Sverige utan är även störst i världen när det gäller kreditkortslösningar. Med ett VISA-kort kan du betala på fler än 44 miljoner olika platser  och ta ut pengar från fler än två miljoner uttagsautomater i 220 länder.

Kreditkort från VISA ges ut i samarbete med olika kreditbolag där VISA ansvarar för själva tekniken medan kreditbolagen stör för kredithanteringen. Kreditkorten har olika förmåner som ges ut från kreditbolagen men också från VISA.

De bästa kreditkorten 2024

  • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
  • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
  • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
  • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

VISA Kreditkort

Att ha ett kreditkort från ett världsledande företag som VISA ger såklart även dig som kund massor av trygghet, möjligheter som mycket bra förmåner.

Mellan Visa och Mastercard så är det också väldigt få saker som skiljer dom båda giganterna åt utan istället har de massor av saker gemensamt. VISA (eller Mastercard) ger tex. aldrig ut kreditkorten själva utan de gör alltid detta i direkt samarbete med en bank eller annan långivare.

För många kunder så är just bonusar, försäkringar och andra bra förmåner som erbjudanden väldigt viktiga. Här så ges dessa både direkt från VISA själva men även från långivare eller den bank som Visa också ger ut kortet tillsammans med.

För dig som kund så innebär det helt enkelt än flera bra förmåner och erbjudanden att ta del av. Det som dock kan skilja sig stort åt är de olika långivarnas erbjudanden till dig som kund och detta behöver du på förhand ta den lilla tid det krävs för att jämföra dom mot varandra.

Detta är viktigt då det verkligen finns pengar att spara och massor av olika fördelar att ta del av för dig som kund.

Ett VISA kreditkort ger många fördelar och stor trygghet

Det finns mängder av olika faktorer som gör att du som har ett VISA-kreditkort alltid kan känna dig trygg och säker.

Säker shopping online

Shopping online kan inte vara tryggare än med ett VISA-kort i handen, med den dubbelidentifiering som krävs så behöver den som ska göra ett köp både ha kreditkortsuppgifterna men även göra en verifiering via ett ytterligare sätt, detta kan ske både via tex. Bank-ID eller via skickad SMS-kod till din mobiltelefon. På vilket sätt denna dubbelidentifiering ska ske bestämmer utgivaren av kortet.

Skydd vid köp ingår

Ett ytterligare köpskydd får du som visakorts-kund när du gör köp online (oavsett om det gäller köp av varor eller tjänster). Detta köpskydd är utan övre beloppsgräns och ger dig skydd om tex. din vara skulle vara skadad vid leverans, din vara aldrig kommer, din tjänst aldrig levereras m.m.

Enkelt att blippa vid betalning

Alla nya VISA-kort har även den populära blippfunktionen, vilket gör att du betalar snabbt och smidigt genom att bara hålla ditt kort över kortläsaren tills dess att köpet har godkänts och genomförts.

Samarbete med andra betalsätt

För alla kunder som tycker om att göra köp via Samsung Pay, Google Pay eller Apple Pay så kan idag alla VISA-kort kopplas till dessa. För att köpet ska kunna genomföras så måste också köp-stället ha kopplat upp sig mot funktionen.

VISA kreditkort är ett bra val för dig som reser mycket!

VISA är också ett riktigt bra val av kreditkort när du är ute på resa. Som på alla kreditkort utgivna i Sverige från olika företag så ingår en reseförsäkring, denna aktiveras även automatiskt när du betalar din resa med ditt VISA-kreditkort.

Ibland kan skillnader mellan banker förekomma och där det ibland kan krävas att du behöver betala en viss % med ditt VISA-kreditkort för att reseförsäkringen ska ingå. Som alltid så kolla upp detta på förhand med utgivaren av ditt kort.

Utöver detta så är det också vanligt att ett avbeställningsskydd för din resa ingår men även en självriskförsäkring på hyrbil.

VISA fungerar överallt och är säkert

Ett kreditkort från VISA gör också att du kan handla vart du än befinner dig i världen, på hemmaplan som utomlands, med förutsättning att köpet genomförs där Visa kreditkort är en accepterad betallösning.

Kreditkortet gör också att du slipper bära omkring på kontanter i fickan eller i plånboken, vilket är både onödigt och otryggt.

Skulle ändå olyckan vara framme och du skulle bli av med ditt kreditkort så ingår en försäkring som täcker eventuella bedrägerier och som gör att du kan få dina pengar tillbaka.

Skulle du bli av med ditt kort eller om otillåtna köp med ditt VISA-kreditkort har gjorts så kontakta alltid omedelbart din bank.

Det finns 4 olika nivåer av VISA- kreditkort!

Som kund så har du 4 olika nivåer av VISA-kreditkort att kunna välja emellan, alla de olika nivåerna och korten är anpassade efter vad du som kund har för speciella önskemål och behov.

  • VISA Classic, är företagets standardkort och som ger fördelar som tex. Reseförsäkring, ofta även avbeställningsskydd och självriskskydd för hyra av bil utomlands, möjlighet att dela upp dina köp.
  • VISA Gold, ett kreditkort som är anpassat främst för resenären. Kortet ger tex. rabatter på vissa hotell, ger en extra buffert av kontanter om ditt kort skulle bli stulet, har en högre kreditgräns.
  • VISA Platinum, ett kreditkort som har alla de fördelarna som korten här ovan men är främst anpassat för stora konsumenter. Har ett större utbud av försäkringar som ingår i kortet.
  • VISA Infinite, är företagets mest exklusiva kreditkort och ges enbart ut på att du har fått en inbjudan. Kortet har allt som de övriga har ihop med en 24/7 concierge service där du kan få hjälp med att boka bord på restaurang, boka konsertbiljetter, boka flyg eller transfers m.m. Kortet har dessutom en stor mängd rabatter på över 900st hotell världen över. På visainfinite.ca så kan du som är medlem logga in på ditt personliga konto och ta del av alla rabatter och förmåner som ingår i detta exklusiva kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *