Kreditkort med bonus

Ett kreditkort med bonus är något som har blivit allt populärare hos svenska kreditkortskunder, men vad är då ett kreditkort med bonus? Jo, detta är ett förmånligt kort som genererar dig bonuspoäng på de köp som du gör med kortet.

Vissa kreditkort ger dig bonus på alla köp som du gör med kortet oavsett vad eller vart du än handlar med kortet. Andra kreditkort ger dig istället bonuspoäng på vissa utvalda köpställen eller köpområden. Dina intjänade poäng kommer du sedan att kunna lösa in mot exempelvis presentkort på mat, bensin, hotellövernattningar eller flygresor för att enbart nämna några saker.

Sveriges bästa kreditkort med bonus

  • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
  • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
  • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
  • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

Olika former av bonuskreditkort

Idag så finns det mängder av olika kreditkort med massor av olika tillhörande bra bonusprogram på den svenska marknaden. Bonusprogram, cashback eller lojalitetsprogram är alla vanliga namn som ofta används för ett kreditkorts belöningsprogram.

Hur ska man då göra för att hitta ett riktigt bra kreditkort, vad ska man tänka på, vilka fallgropar finns det och hur ansöker man om sitt kort? Ja alla dessa frågor och många mer därtill kommer du att få besvarade här på sidan.

Vi har samlat Sveriges bästa kreditkort med tillhörande bonusprogram, allt för att kunna hjälpa dig på traven i din jakt på kreditkort med bäst bonus. Genom att du noga tar till dig all information om kreditkort som du kan hitta här hos oss så:

  • Ökar du dina möjligheter att hitta ett förmånligt kreditkort med lägre räntekostnad.
  • Du får hjälp med att hitta ett bonusprogram som passar perfekt för dina önskemål.
  • Du hittar alla kreditkort med bonus på ett och samma ställe. På så vis sparar du både tid och pengar.
  • När du jämför villkor och kreditkortsutgivare för att hitta bäst kreditkort bonus hos oss så minskar risken för att dra på dig fler kreditupplysningar än nödvändigt, vilket annars kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Du använder även våra jämförelsetjänster här på sidan helt och hållet gratis. Samtliga kreditkort som du hittar här hos oss står även under kontroll av den svenska Finansinspektionen. För dig som kund så innebär detta att du alltid kan känna dig trygg och säker oavsett vilket eller vilka kreditkort som du än väljer här hos oss.

Välj ett kreditkort med bonus som passar dina behov och önskemål

Kreditkort med bonusDet första att fundera på när man letar efter ett kreditkort med ett bra bonusprogram är vad man ska använda sitt kort till. Vilka köp är det som man kommer att använda kortet för och vad är det för återbetalningssystem som man vill ta del av.

Är det så att du fyller tanken på bilen på ett och samma tankställe hela tiden kan ett bra bensinkort vara valet för dig. Kanske handlar du och familjen mycket på nätet eller i vissa butiker och då kan ett kreditkort för shopping vara bästa valet.

I dessa båda exempel så kan ett nischat kreditkort hos ett företag som är verksamma inom någon av dessa branscher passa dig allra bäst. Dessa kort med bonus brukar vanligen kallas för kreditkort med cashback och där din cashback vanligtvis brukar ligga runt ca 1%.

Skulle du välja ett kreditkort med cashback som faktiskt ger dig en återbetalning på 1% och där du låt oss säga handlar för 50 000 kr per år så innebär detta att du får 500 kr tillbaka i cashback.

På dessa nischade kreditkort med cashback så brukar du som oftast få bonus på de köp som du gör inom mat- eller tankekedjan. Dina bonuscheckar kan du också använda inom den aktuella kedjan och sällan utanför den.

Förutom återbäring att handla för i form av cashback så får du också ta del av andra förmåner, rabatter och erbjudanden som ingen annan får.

Är du någon som fullkomligt älskar att vara ute på resande fot? Ja då finns nischade kreditkort som exempelvis Norwegian att välja och som ger din bonuspoäng på alla dina inköp oavsett var inköpen än sker.

Bonuspoängen kan du i detta exempel sedan lösa in som en delbetalning eller som en helbetalning på din kommande resa. Reser man mycket utomlands så är det vanligt att man väljer speciellt anpassade resekort som är kreditkort utan växlingsavgift och uttagsavgift.

Andra mera allmänna bonuskort finns det också att välja mellan. Flera av dessa ger dig också kreditkort bonus i form av poäng på dina samtliga inköp, oavsett vart dessa än görs.

Hos dessa företag så kommer du precis som hos övriga aktörer alltid att kunna logga in på din personliga sida och där också se över dina intjänade bonus poäng och vad du kan handla för dessa. Här får du som oftast också allra mest olika alternativ gällande vad du faktiskt kan handla för dina bonuspoäng.

Välj mellan massor av saker som exempelvis hotellnätter, kläder, biocheckar, hushållsartiklar med mera

Så väljer du rätt kreditkort med bonus

När du står i valet och kvalet mellan flera olika kreditkort så är det först och främst viktigt att se över vilken räntekostnad de olika kreditkorten har innan du bestämmer dig. Även om det finns massor av förmånliga kreditkort med riktigt bra villkor så behöver man också veta om att ett kreditkortslån även ska kunna avbetalas varje månad, precis så som det också gäller vid alla andra typer av lån.

Fundera även över det som vi redan varit inne på, vad du kommer att göra för inköp med kortet och var du kommer att använda det för att få bästa kreditkort bonus. Här kan det vara bra att välja två olika kreditkort för att maxa sin bonus så mycket som det bara är möjligt.

Som i exemplen ovan nämnda så kan det vara bra att ha ett kreditkort hos den tank- eller matkedja som du alltid handlar hos ihop med ett riktigt bra allmänt kreditkort som också ger dig bonus på dina samtliga inköp men där bonuspoängen kan användas till flera alternativ.

Ansök online och få svar omgående

När du har bestämt dig för vilket eller vilka kreditkort som du vill ansöka till så gör du detta online via din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du väljer helt enkelt den eller de kreditkort här hos oss som du valt ut och fyller sedan i din ansökan digitalt.

Efter att du har fått identifiera dig med ditt bank-ID eller ditt mobil-ID så får du också svar på din ansökan omgående. Om din ansökan blir godkänd så tar det endast ett par bankdagar innan du får ditt kort hem i brevlådan, kortet är redo att användas så fort du har fått det.

Vanliga frågor och svar om kreditkort med bonus!

Vart kan jag se hur många bonuspoäng som jag har tjänat in?

Detta kan du alltid se på din personliga sida hos företaget som du har ditt kreditkort hos. Skulle du ha svårt att hitta dina bonuspoäng och hur du kan lösa in dessa så kontakta alltid kundtjänsten hos företaget som du har ditt kreditkort hos.

Hur mycket pengar kan kreditkortet laddas med?

Detta beror dels på vilken kreditvärdighet som du har samt även beroende på vilket kreditkort som du väljer. Vid en mycket god kreditvärdighet och vid val av ett kreditkort som har högsta lånesumma så brukar dessa som oftast ligga kring ca 150.000:-.

Tas det en kreditupplysning när jag ansöker om ett kreditkort?

Ja det görs det. Enligt svensk lag så ska detta alltid göras när man ansöker om ett lån. Detta är oberoende av vilken lånetyp eller vilken lånesumma det än gäller. Detta gäller även oberoende av vilken bank, kreditbolag eller kreditkortsutgivare som man än vänder sig till.

Varför varierar räntekostnaden på de olika kreditkorten?

Denna varierar p.g.a. av att det alltid görs en individuell kreditprövning. Har man en god kreditvärdighet så erbjuds man en lägre räntekostnad. Har man en svagare kreditvärdighet så anser kreditkortsutgivaren att de tar en större risk med att bevilja dig ett kreditkortslån, p.g.a. detta så höjs även den individuella räntenivån.

Kan jag köpa vad jag vill med mitt kreditkort?

Ja det kan du göra. När du väl har blivit godkänd på din ansökan och fått hem ditt kreditkort i brevlådan så väljer du själv vad du vill handla med kortet.

Ökar mina chanser att få ett bra kreditkort om jag ansöker till alla på er hemsida?

Nej tyvärr så ökar inte dina möjligheter, tvärtom så försvagas dessa. Dina chanser minskar just p.g.a. att en kreditupplysning kommer att tas för varje specifik ansökan som du skickar in. Då du drar på dig flera kreditupplysningar så kommer kreditkortsföretagen att uppmärksamma detta, vilket i sin tur kan leda till minskade möjligheter att de ska bevilja din ansökan. Välj därför ut max. 1–2 bra kreditkort med bonus som du har hittat här hos oss och ansök till dessa.

Kan man höja lånesumman på sitt kreditkort?

Ja det kan man göra, som oftast så behöver det dock ha gått 6–12 månader innan du kan göra detta. Anledningen till att det först måste ha gått ett visst antal månader beror på att företaget bakom kreditkortet även får se att du kommer att klara av att avbetala lånesumman månadsvis innan de kan bevilja dig en höjning av din kredit.

Får man bonuspoäng när man betalar räkningar med sitt kreditkort?

Ja det kan man få. Du hittar flera kreditkortsutgivare här hos oss som ger dig bonuspoäng på de räkningar som du även betalar med ditt kreditkort.

Finns det några försäkringar som ingår i kreditkorten?

I samtliga kreditkort som är utgivna i Sverige så ingår en reseförsäkring. Hur mycket av din resa som du måste betalas med ditt kreditkort för att försäkringen ska gälla varierar mellan de olika kreditkortsföretagen, som oftast så måste du betala minst ca 50%-75% av resans totala belopp. Många andra kreditkort har även flera andra ingående försäkringar, vissa kreditkort har så många ingående försäkringar som 8–9 st. Jämför kreditkort hos oss på förhand för att ta reda på vilka försäkringar som finns.

Ges bonus även om jag handlar på mitt kort utomlands?

Ja, om du har valt ett allmänt kreditkort som ger dig bonus på samtliga dina inköp så får du också bonus på köp som du gör utomlands.