Bästa kreditkort utan valutapåslag

Ett kreditkort utan valutapåslag är ett kreditkort där företaget bakom kreditkortet inte tar ut någon extra avgift när du gör ett köp med ditt kort utomlands. Använder man sitt kreditkort mycket utomlands kan man spara mycket pengar men kreditkort utan valutapåslag. På många kreditkort tillkommer 1-2% i valutapåslag men genom att välja kort utan denna avgift kan man spara mycket pengar varje år.

Kreditkort utan valutapåslag

Att ett kreditkortsföretag inte tar ut ett valutapåslag på de köp som du gör utomlands är inte något som du som kund ska ta för givet, tvärtom så är det vanligare att ett visst valutapåslag tillkommer.

Är du en kund som reser mycket och som flitigt också använder ditt kreditkort när du är på resande fot? Ja då är det verkligen värt att du först ser över vilket kreditkort som passar dig bäst innan det är dags att ansöka om ett nytt kort.

Precis som vanligt när det gäller olika typer av kreditkort så kan valutapåslaget variera från kort till kort medan det fortfarande finns vissa kort som fortfarande inte har ut något valutapåslag överhuvudtaget.

Är det viktigt för dig som kund att ha ett kreditkort utan valutapåslag? Ja då behöver du på förhand göra din hemläxa genom att du jämför kreditkort mot kreditkort och se över deras olika villkor och förmåner innan du bestämmer dig för ett specifikt kort.

På de kreditkort där ett valutapåslag också tillkommer så är det allra vanligast att påslaget ligger mellan 1-2% per köp som du gör med ditt kort.

Kreditkort utan valutapåslag

Vem har nytta av ett kreditkort utan valutapåslag?

Ett kreditkort utan valutapåslag passar främst dig som ofta är ute och reser utomlands och som även gör många köp med ditt kreditkort. Vet du med dig att du själv är en av dessa? Ja då är utan tvekan ett kreditkort utan valutapåslag det allra bästa för dig. Är du också någon som är van av att göra kontantuttag med ditt kort? Ja då är det än bättre om kortet även är utan avgifter när du vill göra kontantuttag.

Dessa två saker är ofta något som många förväxlar med att vara en och samma sak men som alltså är två helt skilda saker. För att förtydliga ytterligare så är ett kort utan valutapåslag ett kort där företaget bakom kortet inte tar ut någon extra avgift för alla köp som du gör med kortet när du är utomlands. Ett kort med avgifter för kontantuttag är en fast avgift som tas ut av kreditkortsföretaget varje enskild gång som du ska ta ut pengar i tex. en Bankomat.

Är du som sagt ofta på resande fot utanför Sveriges gränser och även gör dina flesta inköp med ditt kreditkort, ja då finns det en hel del pengar att faktiskt spara genom att välja ett kort utan valutapåslag. Detsamma gäller om du skulle vara utomlands en längre tid, tex. för utlandsarbete, studier eller semester m.m.

Exempel hur det kan fungera med valutapåslag

Om ditt kort skulle ha ett valutapåslag om 2% och om du vid din senaste utlandsvistelse tex. skulle göra inköp av totalt 15 000 kr med ditt kort, så skulle du få betala 300 kr enbart i avgifter för valutapåslag. Beräkna då att du som sagt är någon som reser mycket utomlands inom tjänsten, på weekendresor eller på semester och det skulle totalt sett under ett år bli mycket pengar som tillkommer i avgifter tack vare ditt korts valutapåslag.

Idag är det även relativt vanligt att många väljer att införskaffa ett resekreditkort som de har tänkt att använda för enbart en specifik resa som de har tänkt att göra.

Att betala resan med ditt kreditkort ger dig även en reseförsäkring, detta ingår dock i alla kreditkort som är tecknade hos svenska kreditkortsföretag.

Funderar du också på att skaffa ett resekort av denna typ och just enbart för en kommande resa eller längre utlandsvistelse? Ja då rekommenderas det att söker efter ett kreditkort utan varken valutapåslag eller uttagsavgifter men även efter ett kreditkort som är utan årsavgift, detta med tanke på att du enbart har tänkt att använda kortet under själva resan och inte alls när du är på hemmaplan i övrigt.

Jämför kreditkort mot varandra, det bästa du kan göra som kund!

Det finns som alltid pengar att spara, bonusar, förmåner och erbjudanden att få för dig som kund. För att detta ska vara möjligt så behöver du också ta den lilla extra tiden det tar att ställa kreditkort mot kreditkort i en jämförelse.

Vet du med dig att du inte reser så ofta eller heller inte gör så många kontantuttag med ditt kort ? Ja då behöver du förmodligen prioritera andra saker i ditt val av kreditkort. Andra saker att tänka på är som alltid vilken ränta du kan få på ditt kort, vilken bonus eller cashback som du kan få på dina köp, vilken eller vilka olika försäkringar som ingår samt om det finns någon ev. årsavgift.

Det är alltså du som kund som först behöver fråga dig hur ofta du använder ditt kort för köp? Vart köpen sker (i Sverige eller utomlands)? Vad ska ditt kort användas till i övrigt?

Om det fortsatt ändå är ett bra resekort som du är på jakt efter så finns det några kort på marknaden som varken har valutapåslag, årsavgift eller avgifter för kontantuttag, dessa är dock relativ få till antalet vilket är bra att veta om. Ofta så behöver man prioritera vad eller vilket som är viktigast för dig som söker just ett bra resekort, antingen ett kort helt utan valutapåslag eller ett kort utan avgifter för kontantuttag.

Att ett resekort kommer utan årsavgift är dock vanligare och går oftast lättare att kunna hitta i kombination med att kortet inte har något valutapåslag eller att det är utan avgifter för kontantuttag.

Allt detta kan låta betydligt krångligare än vad det i själva verket är, ta den lilla extra tiden att jämföra korten du funderar på mot varandra och det kommer att vara värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *