Bästa Mastercard kreditkortet

Mastercard kreditkort

Mastercard och Visa är som de flesta redan känner till de två stora jättarna på den svenska marknaden för alla typer av kreditkort som betal- och bankkort. Mastercard är tillsammans med VISA den största utfärdaren av kreditkort i Sverige och världen. Mastercard ansvarar för tekniken medan olika kreditgivare ger ut sina speciella kreditkort med Mastercard.

De bästa kreditkorten 2024

  • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
  • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
  • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
  • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

Mastercard kreditkort

Som kund så är det alltid en stor trygghet att känna att man tex. har ett kreditkort som det står Mastercard på uppe i det ena hörnet på sitt kreditkort tillsammans med Mastercards välkända logotyp.

Mastercard som företag ger dock inte ut några kreditkort själv utan gör alltid detta i direkt samverkan med en bank som tex. Handelsbanken, Nordea, Swedbank m.fl.

Kreditkort som har Mastercard i ryggen ges dock inte enbart ut genom svenska banker utan ges även ut tillsammans med andra företag som tex. Norwegian, OKQ8, Re:member m.fl.

Då ett kreditkort med Mastercard kan ges ut i samarbete med så många olika aktörer så kan även förmåner, bonusar, årsavgifter m.m. variera stort beroende på vilken av Mastercards olika partners som det är som du också har ditt kort genom.

Många trygga fördelar och möjligheter med ett Mastercard

Det finns en rad mängd olika fördelar och möjligheter som ett Mastercard kreditkort kan ge dig som kund. En av de allra största fördelarna är att du kan betala med ett Mastercard kreditkort var du än är i världen, en förutsättning är såklart att kortbetalning accepteras som betalningsmetod där du är på väg att också göra ditt köp.

Hög säkerhet

Att betala med ett kreditkort som Mastercard gör det också av naturen tryggare än om du skulle gå runt med en stor sedelbunt med kontanter i fickan. Samt så ger ditt Mastercard dig också möjligheter att få dina pengar tillbaka om olyckan skulle vara framme och om du tex. skulle bli utsatt för ett kortbedrägeri. Vid detta fall så skulle kortutgivaren se de onormala köp eller uttag som har gjorts med ditt kort plus att den försäkring som också ingår i kortet täcker denna typ av händelser. Som alltid så rekommenderar vi dig att du alltid har full koll på ditt kort när du tex. lämnar ifrån dig det vid ett köp.

Vid tex. shopping online så kommer alltid ett Mastercard med en s.k. ”secure code” eller säkerhetskod. Detta innebär att när en betalning är på väg att ska göras med ditt kort så kommer en förfrågan att skickas till banken eller långivaren där du har ditt kort med en begäran om verifiering. Detta görs oftast via Bank-ID, och då det endast är du själv som har tillgång till detta så kan du också alltid känna dig helt trygg och säker.

Samtliga kortutgivare ska även ha ett journummer som du kan ringa om du mot förmodan tex. skulle bli av med ditt kort och om du skulle behöva spärra kortet. Vår rekommendation här är att du har detta nummer lätt tillhands och nedskrivet om olyckan ändå skulle vara framme.

Enkelt att betala med blipp

Alla nyutgivna Mastercard kommer idag även med den allt populärare blippfunktionen som innebär att du kan göra köp genom att enbart hålla ditt kort över kortläsaren där du ska göra din betalning, köpet genomförs sedan utan att du behöver ange någon kod.

Beroende på vilken långivare som givit ut ditt Mastercard så kan även trygga som säkra betalningslösningar som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay förekomma.

Försäkringar ingår

En ytterligare fördel ihop med alla de övriga är att en reseförsäkring ingår i ditt köp när du betalar din resa med ditt kreditkort. Detta ingår dock hos alla svenska kreditkortsföretag oavsett vilken långivare det än är som givit ut kortet. Det kan dock skilja från långivare till långivare över vilka olika ersättningsnivåer ihop med övriga villkor som erbjuds.

Du kan välja mellan 5 olika nivåer av Mastercard kreditkort!

Idag så har du som kund hela 5 olika typer av Mastercard att kunna välja emellan, alla är specifikt anpassade efter vad du som kund har för olika önskemål och behov.

  • Mastercard Standard är det allra vanligast förekommande kreditkortet som ger dig fördelar som att delbetala dina fakturor, räntefritt under viss tid, ränta efter individuell prövning m.m.
  • Mastercard Guld innehåller de vanliga fördelar som Mastercard Standard men kan också innehålla flera olika typer av försäkringar (förutom reseförsäkringen) samt flera förmåner under tex. resor, rabatt på drivmedel m.m.
  • Mastercard Platinum har förutom de vanliga fördelarna även ett riktigt bra tillhörande bonusprogram samt massor av fördelar för vana resenärer som tex. fri entré och tillgång till flygplatslounger världen över och vad som erbjuds i dessa, förbättrad reseförsäkring m.m.
  • World Mastercard har alla de vanliga fördelarna ihop med bra bonusprogram och utökade rabatter och erbjudanden från företagets olika partners.
  • World Elite Mastercard har alla de vanliga fördelarna men är sedan främst anpassat för affärsmänniskor som reser mer eller mindre varje vecka. Ger tillgång till närmare 1000 flygplatslounger världen över och har även en tillhörande s.k. concierge service. Denna service är sedan endast ett kort telefonsamtal bort och är till för alla som kan önska hjälp med tidskrävande uppgifter som att boka bord på en restaurang, boka konsertbiljetter eller hjälp med att boka flyg, transport eller för hjälp med bagage m.m.

Glöm inte att kolla in Mastercard Priceless!

En sällan uppmärksammad- och inte heller så känd tjänst, åtminstone inte av oss svenskar, är Mastercard Priceless. Denna tjänst ger alla som innehavare av ett Mastercard kreditkort möjlighet att logga in på sitt personliga konto på priceless.com och där ta del av mängder av olika spännande erbjudanden och rabatter.

Alla dessa erbjudanden och rabatter är i samarbete med Mastercards olika samarbetspartners och kan gälla allt från billigare hotellnätter på vissa utvalda hotell, rabatt på entré till djurparker, museer, konserter m.m.

De erbjudanden som det finns att ta del av erbjuds världen runt och för de som gäller i Sverige så är hela utbudet förpassat till Stockholm. Så glöm absolut inte att kolla in hemsidan och kanske även passa på att ta något hett erbjudande tillsammans med en weekend i Stockholm på samma gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *