re:member flex kreditkort

Helhetsbetyg Ansök om kort

re:member flex kreditkort

Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

 • Rabatt i fler än 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Högsta kredit: 120 000 kr
 • Upp till 56 dagar räntefritt

Re:member flex – Kreditkortet för dig som shoppar på nätet

Kreditkortet Re:member Flex är ett kort som säger sig har många fördelar och tittar man på det så kan man inte mer än hålla med. Frågan är dock, är det värt det? Precis som med de flesta kreditkort så kostar det såklart mer än om man använder debet då det alltid tillkommer en ränta på köpen. Sen hur hög räntan är varierar en del och då främst på dig som person, precis som med alla kreditlån.

Re:member är ett varumärke som bland annat ägs av Swedbank och Barclays Bank så om man har några specifika känslor om dem så är det bra att veta ägandeskapet.

Kortet är ett Mastercard så man kan i alla fall vara trygg med att kortet fungerar överallt. Sedan tillkommer det specifika fördelarna för just Re:member.

Fördelar med re:member flex

Till ditt kort erbjuds först och främst fördelen att slippa årsavgiften som ofta tillkommer på korten. Hur stor fördel detta egentligen är beror på vad man tycker att man ”sparar” på detta men en normal årsavgift ligger på allt mellan 200 – 500 kr som vi hittat (med förbehåll för att ha missat något kort som är billigare/dyrare).

En annan kanske bättre fördel är att de säljer in deras ”reward-program” eller en form av lojalitetsprogram där man får rabatt på köp av produkter på nätet. Gillar man att nätshoppa så har man tillgång till över 300 webbutiker där man kan få rabatter på upp till 25%.

När du ansöker om kortet så ansöker du samtidigt om att ha tillgång till en kredit på upp till 100 000 kr så var beredd på att det görs en upplysning på dig och din ekonomi. Re:member erbjuder dig räntefritt i upp till 8 veckor, något som inte är helt ovanligt bland de som erbjuder kreditkort. Visserligen så är Re:member inte ensamma med att erbjuda räntefritt, rabatter och fri årsavgift men generellt är de ganska generösa. Jämför t.ex. med kort som är kopplade till butiker där deras fokus mest ligger på inköp av egna produkter och inte som här där man får rabatter på mängder av nätbutiker.

En bra funktion som erbjuds med kortet är ”Dina sidor” där du kan ha full koll på dina inköp med kortet samt andra möjligheter som att ansöka om fler kort eller att höja krediten. Som tillägg så ska nämnas att de även har en app där allt kan skötas från och man ska enkelt kunna välja sin avbetalning för kommande faktura.

Re:member erbjuder, precis som i princip alla andra, en reseförsäkring samt avbeställningsskydd om man betalat minst 50% av resan med kortet. Dessutom så erbjuder de tilläggsförsäkringar om man vill ha det.

Kostnader med kortet

Så vad kostar kortet EGENTLIGEN? Ja årsavgiften är alltså gratis. Skulle man dessutom få ett extrakort (som man får efter ansökan om ett) så är årsavgiften även för den helt gratis. Men SEN får manräknamed lite kostnader här och där så det gäller att ha koll på dem.

 • Är du en sån som ibland glömmer att betala vissa räkningar i tid? Förseningspåslaget hos Re:member är 125 kr som du får lägga ihop med påminnelsekostnaden på 60 kr.
 • Ska du göra kontantuttag? Kostnaden är 3% per uttag och minst 35 kr.
 • Kopia på kontoutdraget är hela 30 kr i avgift.
 • Ska du ha en köpnota eller avräkningsnota kostar 100 kr.
 • Skulle du övertrassera din kredit så får du räkna med en straffavgift på 95 kr.
 • Gillar du att få dina avier på papper och skickade per snigelpost? Varje faktura kostar 39 kr fr. o.m. 1 april 2020.

De flesta av dessa kostnadspåslag är ju för all del undvikbara bara man har koll på dem. Något som är svårare att undvika är räntekostnaden, dels årsränta och sedan den effektiva räntan som alltså varierar beroende på din ekonomiska situation. Enligt deras sida så varierar årsräntan på 9,74%-  28,24% och den effektiva ligger på 8,12%- 21,62%.

Ränteexempel: ”Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).”

FAQ - Vanliga frågor och svar

Var kan jag använda Re:member Flex?

Eftersom det är ett Mastercard så har du möjlighet att använda det över hela världen.

Vilka villkor finns för att få kreditkort från Re:member?

Du måste vara myndig och visa vid en kreditprövning att du har en ekonomisk möjlighet att betala av din kredit.

Hur gör jag för att ansöka om ett kort av Re:member?

Du ansöker på deras sida där du enkelt fyller i de uppgifter som efterfrågas där. Exempel på frågor utöver dina personliga uppgifter som personnummer, adress etc. så vill de veta din månadsinkomst före skatt, din anställningsform, boendesituation och hur mycket du ansöker om i kredit.

Vad är det för ränta på kortet?

Detta varierar och beslutet kring din specifika ränta tas i samband med din ansökan. Kortets årsränta ligger på 9,74%- 24,75% och den effektiva räntan ligger på 8,12%- 21,62%. Vid en kredit på 20 000kr så är räntan 14,67%

Hur lång är ansöknings- och behandlingstiden för Re:member Flex?

Själva ansökningstiden går fort, du fyller helt enkelt i dina uppgifter på deras sida så är den klar. Nästa steg är att det görs en kreditupplysning vilket brukar gå olika fort men generellt får de svar med en gång och då ska de avgöra din ränta. Enligt dem själva så ska du ha ditt nya kort på 3-5 dagar.

Hur mycket måste jag betala på kortet varje månad?

Det du måste betala varje månad är minst 3% av den utnyttjade krediten eller minst 200 kr.

Är det värt att använda appen, vad kan jag använda den till?

Man har koll på sitt saldo genom appen, se fakturainformationen, ansöka om höjd kredit, överföra från kortet till bankkonto m.m. Det kan absolut vara värt att ladda ner beroende på hur mycket du tänker använda kortet. Appen är gratis så du förlorar inget på att ha det och den ger dig extra kontroll på vad du gör med din kredit.

Fakta om re:member flex kreditkort

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 120 000 kr
Ränta: 9,74 – 28,24 %
Effektiv ränta: 9,74 – 24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 200 kr)
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr
Förseningsavgift: 125 kr

Helhetsbetyg Ansök om kort

re:member flex kreditkort

Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

 • Rabatt i fler än 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Högsta kredit: 120 000 kr
 • Upp till 56 dagar räntefritt

Spärra re:member flex kreditkort

EnterCard Group AB
Telefon: 0771-150 015

2 comments

 1. Jag tycker re:member är ett bra kort eftersom man får rabatt när man handlar på nätet och kortet har ingen avgift. Bra att kunna betala månaden efter och få alla köp samlade på en faktura. Hög ränta som på alla kort men den behöver man ju inte använda om man betalar hela fakturan på en gång.

 2. Jag shoppar mycket på nätet och det är toppen att kunna få rabatt i de flesta butiker! Synd man inte får rabatt överallt bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *