Saldoöverföring med kreditkort

 

Saldoöverföring med KreditkortAtt göra en saldoöverföring med kreditkort till sitt bankkonto är något som allt flera kunder väljer att göra. En saldoöverföring med kontanter är enkel och väldigt smidig när du väl vet hur du ska göra. Vi har samlat all information till dig som kund hur du faktiskt gör en saldoöverföring med kreditkort tillsammans med allt övrigt värt att veta i ämnet.

De 6 bästa kreditkorten just nu

 • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
 • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
 • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
 • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

Vad innebär en saldoöverföring med kreditkort?

För att en saldoöverföring med kreditkort ska vara möjlig så behöver man först och främst ansöka om samt få ett kreditkortslån beviljat hos ett kreditkortsföretag här hos oss. Vid en accepterad kreditkortsansökan så kommer du som låntagare att ha en kreditgräns på ditt kreditkort. Denna kreditgräns är det belopp som kortet blir laddat med och detta är även det belopp som du också lånar av långivaren. Det är även kreditgränsen som avgör hur stor saldoöverföring som du kan göra från ditt kreditkort till ditt bankkonto.

Om du exempelvis har fått ett kreditkortslån med en kreditgräns på 10 000 kr beviljat så är det 10 000 kr som du max kan göra en överföring utav från kreditkortet till ditt önskade bankkonto. Det är du själv som ansöker om ditt kreditkort och den kreditgräns (lånebelopp) som du önskar få hos din långivare.  Du hittar ett stort utbud av bra kreditkort här på vår hemsida, jämför dessa på förhand och ansök sedan hos det kreditkortsföretag som passar dig bäst.

Så går en saldoöverföring till

En saldoöverföring kan gå till på olika vis beroende på hos vilket kreditkortsföretag som du gör överföringen ifrån. På hemsidan hos det kreditkortsföretag som utgivit ditt kreditkort så har du som kund dina personliga sidor, det är även härifrån som du gör din saldoöverföring.

Många kreditkortsföretag har även sin egen app som man kan ladda ner till sin mobiltelefon och därifrån sedan genomföra överföringen av kontanter till sitt bankkonto. Gör du din överföring via dina personliga sidor hos ditt kreditkortsföretag så sker alltid inloggning och verifiering via ditt BankID eller ditt mobila BankID. Gör du istället din överföring genom kreditkortsföretagets egna app så sker alltid inloggning och verifiering via ditt mobila BankID.

Hos vissa kreditkortsföretag så kan du även ringa deras kundtjänst och med deras hjälp genomföra saldoöverföringen från ditt kreditkort till ditt bankkonto.

När passar en saldoöverföring med kreditkort bra?

 • En saldoöverföring passar perfekt att göra när man behöver ett extra tillskott i kassan för exempelvis plötsliga och oförutsedda utgifter.
 • Det är enkelt att göra en saldoöverföring och det tar som oftast bara någon bankdag från att du gjort överföringen tills det att du har pengarna på kontot.
 • Om du har förlorat ditt kort på något vis och behöver kontanter.
 • Om du förlorat din PIN-kod eller inte kan genomföra ett uttag med kortet.
 • Vid kontantköp mellan privatpersoner.
 • Även mindre summor, från ca 500 kr kan överföras.
 • Hos många kreditkortsföretag så är överföringen gratis att göra.

Annat bra att veta gällande saldoöverföring med kreditkort

Om du har fått ett kreditkortslån beviljat så kan du också göra en saldoöverföring med kreditkort oavsett vilket kreditkort som du än väljer på vår hemsida.

I regel så tar det en bankdag innan du har pengarna på kontot, detta kan också ibland variera mellan olika kreditkortsföretag så det är alltid bra att vara ute i god tid då överföringen inte omedelbar. Behöver du exempelvis dina pengar inför helgen så är det alltid bra att göra överföringen på senast onsdag eftermiddag för att du ska vara på den säkra sidan att du också hinner få pengarna i tid.

Den summa som du väljer att överföra från ditt kreditkort till ditt bankkonto har i regel samma räntekostnad som ditt kreditkort har. Då ändå krav och villkor kan variera mellan de olika kreditkortsföretagen så är det som alltid bra att noga läsa igenom dessa på förhand. En saldoöverföring är oftast inga problem att utföra om man inte på något vis skulle ha missbrukat sitt kreditkort genom att inte betala fakturor i tid eller om man överskridit sin kreditgräns med mera

Jämför kreditkort här på vår sida

Det är bra att tänka på att ett kreditkortslån också ska betalas tillbaka till långivaren (kreditkortsföretaget), exakt så som det är man alla olika typer av lån. Det finns alltid en mängd faktorer att se över innan man bestämmer sig för vilket kreditkort som passar en bäst.

Till att börja med så behöver vara säker på att man avbetala sitt lån varje månad. Här rekommenderar vi dig att lista dina intäkter och utgifter i en månadsbudget. Det är också din månadsbudget som får visa dig om lånet är möjligt eller inte.

Efter att du har tagit reda på detta så behöver du ta reda på hur hög kreditgräns (lånebelopp) som du vill att ditt kreditkort ska vara laddat med. Nästa steg blir att jämföra räntekostnader på de kreditkort som du är intresserad av här hos oss. Det som är viktigt här är att se över vilka effektiva räntekostnader som de olika kreditkorten har och välja ett eller flera kreditkort med lägsta möjliga effektiva ränta.

Förutom detta så är det också bra att se över vilka olika förmåner kreditkorten har som du också är intresserad av. Det är exempelvis vanligt att ett kreditkort kan ge rabatter och erbjudanden på shopping, drivmedel, resor, mat med mera genom specifika kreditkort för shopping osv. Utöver detta så är det också viktigt att jämföra eventuella årskostnader för kreditkorten och eventuella avgifter för kontantuttag eller vid utlandslöp.

Så ansöker du om ditt kreditkort

Så kort sammanfattat så är det alltid viktigt att ta några få minuter att jämföra kreditkort och deras fördelar och nackdelar här hos oss innan du bestämmer dig. När du väl har bestämt dig så går du enkelt in på det eller de olika kreditkortsföretag här hos oss som du har valt ut och fyller sedan i din ansökan och skickar iväg.

Du får som oftast på din ansökan antingen direkt på din dator, mobil eller surfplatta (beroende på vilken enhet du ansöker ifrån) eller via ett besked till din E-post. Vid en godkänd ansökan så tar det som oftast 2–3 bankdagar innan din kort kommer hem till dig i brevlådan, kortet är redo att användas så fort du har fått det.