Spärra kreditkort – Så här gör du

Spärra kreditkort så här

Behöver du spärra ditt kreditkort hittar du all information om hur du går tillväga här.

Hur spärrar man sitt kreditkort?

Man kan oftast spärra kortet direkt på kortutfärdarens hemsida eller i appen om det finns en sådan. Annars finns det alltid ett telefonnummer man kan ringa för att spärra kortet. Vissa kort kan man även spärra genom att skicka e-post till utfärdaren. Läs mer nedan om de alternativ som finns.

De bästa kreditkorten 2024

  • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
  • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
  • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
  • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

När ska man spärra kreditkort?

Spärra alltid ditt kort om du råkat ut för något av nedanstående:

  • Kreditkortsbedrägeri
  • Stöld av kreditkort
  • Borttappat kort

Du kan spärra ditt kort på flera olika sätt

Att behöva spärra sitt kreditkort är inte det roligaste att behöva göra, detta då det kan innebära att tex. Ditt kort blivit stulet, otillåtna köp har gjorts med ditt kort eller kanske t.o.m. att du har glömt plånboken med ditt kreditkort på bussen osv.

Alla alternativen här ovan angivna är inte alls ovanliga och kan verkligen hända oss alla, detta är viktigt att veta om precis som det är viktigt att också veta om att om detta händer så behöver du omedelbart också spärra sitt kort.

Tack vare det multiteknologiska samhälle som vi lever i dag så finns det också en mängd olika varianter och tillvägagångssätt som du också kan spärra ditt kort på. I stort sett alla kreditkortsföretag erbjuder dig flera olika tillvägagångssätt, allt för att du som kund alltid ska ha ett eller flera alternativ som ska passa just dig.

Idag så kan kreditkort ges ut av så många olika aktörer som tex. olika banker och andra långivare, när det gäller att spärra sitt kreditkort så skiljer de sig inte åt märkbart.

Den största skillnaden är oftast att kreditkort som har givits ut ifrån en bank som tex. Handelsbanken, Swedbank eller Nordea, oftast har flera olika spärrningsalternativ än vad mindre långivare kan erbjuda. Med detta sagt så innebär det absolut inte att mindre långivare är sämre för den delen.

Spärra kreditkort hos bank!

Har du ett kreditkort utgivet av en specifik bank så kan du oftast spärra ditt kort genom att ringa bankens spärrservice. Du kan också spärra ditt kort själv via bankens mobilapp eller via din internetbank.

Bankernas spärrservice via telefon är som oftast en dygnet runt service. Här kan du som privatkund gardera dig om olyckan skulle vara framme genom att tex. ha lagt in din banks spärrnummer direkt i din mobiltelefon, alternativt ha numret nedskrivet på något annat tryggt ställe och som du alltid har nära tillhands.

Dessa tips gör att du snabbt och smidigt kan ringa och spärra ditt kort om olyckan ändå skulle vara framme. Att spärra sitt kreditkort via telefon är som oftast det allra snabbaste och mest effektiva sättet.

Skulle du ändå föredra att spärra ditt kreditkort via din internetbank så se också till att du har direkt tillgång till wifi, mobil, dator, bank-id eller ev. inloggningsdosa om du även skulle behöva det för att kunna spärra ditt kort.

Spärra kreditkort hos annan utgivare!

Hos andra långivare än hos de traditionella storbankerna så kan dock spärrningsalternativen variera mellan företag till företag.

Samtliga har en spärrservice via telefon och som är öppen dygnet runt men många av företagen har också precis som storbankerna en egen mobilapplikation där du själv kan spärra ditt kort.

Även här så har du i många fall dina egna inloggningsuppgifter till utgivarens hemsida och där du också har möjlighet att kunna spärra ditt kort.

Även här så rekommenderar vi dig att på förhand ha din långivares olika spärralternativ klara och tydliga för dig om olyckan skulle ske att du förlorar ditt kreditkort.

Är det viktigt för dig som kund att ha flera olika alternativ för att spärra kort? Se i sådana fall över och jämför vilka kreditkortsföretag som finns och vad det finns för olika alternativ som dessa kan erbjuda dig.

Var spärrar man sitt kreditkort?

Kontakta utfärdaren direkt enligt nedan:

Spärra Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian
Telefon: 0770-457 766
E-post: post@banknorwegian.se

Spärra Easyliving kreditkort

Collector Bank AB
Telefon: 010-161 00 60
E-post: easyliving@collectorbank.se

Spärra Komplett Bank kreditkort

Komplett Bank
Telefon: 08-403 09 600
E-post: kreditkort@komplettbank.se

Spärra Marginalen Bank Gold kreditkort

Marginalen Bank Bankaktiebolag
Telefon: 0771-717 710

Spärra OKQ8 kreditkort

OK-Q8 Bank AB
Telefon: 08-506 80 000

Spärra re:member flex kreditkort

EnterCard Group AB
Telefon: 0771-150 015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *