Kreditkort i mobilen

Idag så har du möjlighet att betala enkelt med digitala kreditkort i mobilen via Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay på många olika köpställen. Vi har gått igenom hur alla dessa olika betalningsmetoder fungerar, allt för att kunna hjälpa dig på traven som vill veta mera om hur du gör för att betala enkelt med mobilen.

Det som en gång började med att allt fler banker gick till att bli kontantlösa har nu många butiker, affärer, restauranger och krogar också tagit efter i vårt samhälle. Detta är utan tvekan något som också kommer att bli än vanligare i framtiden. Att man som kund ens har kontanter i sin plånbok är också något som blir allt ovanligare, många gör idag mer eller mindre alla sina inköp med ett eller flera olika kreditkort.

De bästa kreditkorten för mobilen 2024

 • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
 • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
 • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
 • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

En praktisk lösning för bekväma online-betalningar

Kreditkort i mobilen är en bekväm lösning för att göra online-betalningar med din mobiltelefon. Det är enkelt och bekvämt att använda och gör att du kan göra online-betalningar var som helst och när som helst. Här är en guide till hur kreditkort i mobilen fungerar och dess fördelar.

Vad är kreditkort i mobilen?

Kreditkort i mobilen är en teknik som gör det möjligt att använda ditt kreditkort för online-betalningar via din mobiltelefon. Istället för att använda ditt fysiska kreditkort för online-betalningar, kan du använda en mobilapp som är kopplad till ditt kreditkortskonto. Genom att ladda ner appen och ansluta ditt kreditkort till den, kan du enkelt göra online-betalningar via din mobiltelefon.

Hur fungerar kreditkort i mobilen?

För att använda kreditkort i mobilen behöver du först ladda ner en mobilapp från din bank eller kreditkortsutgivare. När du har laddat ner appen, kan du registrera ditt kreditkort och koppla det till appen. När du har gjort detta, kan du enkelt använda din mobilapp för att göra online-betalningar.

När du gör en online-betalning med din mobilapp, skickar du betalningsinformationen till kreditkortsföretaget som verifierar betalningen och överför pengarna till försäljaren. Du kan också använda din mobilapp för att hantera ditt kreditkortskonto, till exempel för att kontrollera dina utgifter och betalningshistorik.

Fördelar med kreditkort i mobilen

Det finns flera fördelar med att använda kreditkort i mobilen:

 • Enkelhet: Kreditkort i mobilen är enkelt och bekvämt att använda. Du kan enkelt göra online-betalningar var som helst och när som helst, utan att behöva använda en dator eller en fysisk kreditkortsterminal.
 • Säkerhet: Kreditkort i mobilen är en säker lösning för online-betalningar eftersom du behöver autentisera dig med din mobiltelefon och din personliga PIN-kod.
 • Flexibilitet: Du kan använda ditt kreditkort i mobilen var som helst där kreditkort accepteras online.
 • Utgiftsrapporter: Många mobilappar för kreditkort i mobilen erbjuder funktioner för att hantera dina utgifter och utgifterapporter, vilket kan hjälpa dig att hålla koll på dina utgifter och undvika övertrasseringsavgifter.

Digitalt kreditkort i mobilen

Att kunna betala med sitt kreditkort kräver dock att man såklart alltid har detta med sig i sin plånbok när det är dags att betala för det som man önskar köpa. Med digitala kreditkort kan man istället välja att betala enkelt med mobilen via Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay.

När man väljer någon av dessa digitala betalningsmetoder så behöver man inte ta med sitt kreditkort eller sin plånbok överhuvudtaget om man skulle vilja.

Använd ditt digitala kreditkort i mobilen

Digitala kreditkort i mobilen är en innovativ lösning som gör det möjligt att använda ditt kreditkort online via din mobiltelefon. Istället för att använda ditt fysiska kreditkort för online-betalningar, genererar ett digitalt kreditkort en virtuell version av ditt kreditkort som kan användas för online-transaktioner.

Dessa digitala kreditkort är oftast knutna till en mobilapp som du kan ladda ner och använda för att hantera dina online-betalningar.

Fördelarna med digitala kreditkort i mobilen är många. För det första är det enkelt och bekvämt att använda eftersom du alltid har din mobiltelefon med dig. Det betyder att du kan göra online-betalningar var som helst och när som helst, utan att behöva använda en dator eller en fysisk kreditkortsterminal.

Dessutom är det en säker lösning för online-betalningar eftersom dina faktiska kortuppgifter inte behöver lämnas ut. Det digitala kreditkortet genererar en unik krypterad kod för varje transaktion, vilket minskar risken för bedrägerier och stölder.

Virtuella kreditkort

Kreditkort som man använder för att betala med mobilen kallas även för virtuella kreditkort och det blir allt populärare att betala på detta sätt. Ett virtuellt kreditkort kan vara bra att ha om man skulle glömma plånboken hemma då man oftast har mobilen med sig och då kan man betala med den istället.

Ibland när man beställer kreditkort så kan man få ett virtuellt kort direkt som man kan använda för digitala betalningar när man handlar på nätet eller butik om man betalar med mobilen. Det fysiska kortet får man sedan om några dagar med posten.

betala-enkelt-med-mobilen

Betala enkelt med mobilen med Apple Pay

För att du ska kunna betala enkelt med mobilen med Apple Pay så behöver du först och främst ha en iPhone. Till din iPhone så behöver du sedan koppla det eller de olika kreditkort som du önskar betala med. Börja först med att se till att:

 • Du har ny version av iOS, MacOS eller WatchOS.
 • Ditt Apple-ID behöver vara inloggat på iCloud.
 • Du behöver ha ett kreditkort som är utgivet från någon av alla de banker som är anslutna till Apple Pay. Några exempel på alla dessa banker är Swedbank, Nordea, Den Danske Bank, Komplett Bank och Klarna.

Nästa snabba steg innan Apple Pay är installerat och klart gör du genom att:

 • Öppna upp den app i din iPhone som heter ”Wallet”.
 • Tryck på plustecknet.
 • Lägg till ditt kreditkort och verifiera din kort-information som registrerats hos iTunes eller AppStore (om detta har gjorts av dig tidigare så kommer dessa att synas som ett sparat kort).
 • Tryck på nästa och godkänn villkoren.
 • Välj hur du vill verifiera ditt kort för Apple Pay, välj det alternativ som överensstämmer med den bank som kortet är utgivet ifrån och det kreditkort som ska kopplas till tjänsten Apple Pay.
 • Tryck på nästa och verifiera på det sätt som efterfrågas. Har du exempelvis Nordea så kommer du att få logga in på din Nordea-app där det klart och tydligt står hur du ska verifiera och godkänna tjänsten.

När man sedan titta i wallet så kommer det kreditkort som du har lagt till också att synas. Du kan nu betala enkelt med mobilen genom att börja använda tjänsten Apple Pay.

Apple Pay, ett tryggt och säkert val

Att betala med mobilen med Apple pay är alltid tryggt och säkert. Förutom den trygghet som man får genom appen så får man även extra trygghet genom den Touch-ID som funktionen också har. Det skapas även ett unikt transaktionsnummer för varje enskild transaktion ihop med och unikt enhetsnummer på din iPhone för varje transaktion som genomförs.

Du kan numera även betala och verifiera ditt köp med Apple Pay genom funktionen för Face-ID. För att använda denna funktion så tittar du helt enkelt in i din mobil samtidigt som du håller den nära kontaktlösa inläsningsterminalen. Köpet är klart och verifierat det sedan står ”Klar” på din mobilskärm.

Betala enkelt med mobilen med Google Pay

När du vill använda betalningsmetoden Google Pay så behöver du som kund:

 • Ha en Android-enhet av nyare modell på din smartphone.
 • Se till så att den bank eller långivare som du vill koppla ditt kreditkort till även är anslutna till tjänsten Google Pay.
 • Ladda ner Google Pay i appen ”Play”.
 • Lägg till det kreditkort som du vill ska användas för Google Pay och följ vidare de instruktioner som efterfrågas.
 • Till sist så får du verifiera ditt konto.

Tjänsten Google Pay är oerhört enkel och smidig att installera och är gjord på endast ett par få minuter. Att betala med Google Pay görs också riktigt snabbt och enkelt. När du väl ska betala så behöver du inte ens öppna appen på din mobil utan du behöver endast låsa upp skärmlåset på din Android-enhet (förutom din smartphone så kan du även betala med din smartwatch) och sedan hålla denna mot köpterminalen. Köpet är klart när detta bekräftas via en blå symbol på din Android-enhet.

Google Pay har idag dessutom över 100 000 000 installationer gjorda och är samtidigt en siffra som även växer dagligen. Då antalet användare av Google Pay är så snabbt växande så kan du som kund också räkna med att antalet möjliga köpställen också kommer att öka lavinartat inom den närmaste framtiden.

Betala enkelt med mobilen med Samsung Pay

Att betala med Samsung Pay har många likheter med att betala med Apple Pay eller Google Pay, dock så finns det några saker som ändå skiljer dessa betalningsmetoder åt. Som man kan höra på namnet så behöver man först och främst såklart ha en Samsung smartphone, den behöver dessutom vara av nyare modell.

Denna tjänst har utvecklats under senare år med Samsung så här är det alltid bäst att först dubbelkolla att det är möjligt att installera Samsung Pay på din modell från Samsung, detta gör du enkelt och smidigt genom Samsungs hemsida, samsung.com.

Samsung Pay är dessutom redan förhandsinstallerat på nyare Samsungmodeller, vilket gör det hela än smidigare för dig. När du vill betala med Samsung Pay så behöver du:

 • Öppna appen Samsung Pay och identifiera dig med ditt fingeravtryck via Touch-ID.
 • Du får sedan skapa en PIN-kod på fyra siffror som du sedan kommer att få ange ytterligare en gång för att verifiera att PIN-koden verkligen är den rätta.
 • Om det är det första gången som du använder Samsung Pay så kommer du att bli ombedd att koppla det eller de kreditkort som du önskar använda för tjänsten.
 • Du får sedan läsa in det eller de olika kreditkort som du har valt genom att skanna in korten med kameran och sedan följa instruktionerna.
 • Till sist så får du verifiera att det verkligen är du och ingen annan som är ägare till kreditkortet/kreditkorten. Detta kan du göra genom mobilt BankID eller via SMS.
 • Tjänsten Samsung Pay är redo att börja användas.

Här kan du tryggt och säkert använda Samsung Pay

Precis som Apple Pay och Google Pay så är även Samsung Pay en trygg och säker betalningsmetod. Du kan välja att betala med Samsung Pay i alla fysiska butiker, butiker online, restauranger med flera som alla har anslutit sig till tjänsten. Nordea, SEB, Den Danske Bank och ICA Banken är några exempel på banker som har anslutit sig till Samsung Pay.

Fördelar med att betala med Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay

 • Alla köp som du gör med dessa betalningstjänster är trygga och säkra genom världsledande säkerhetsteknologi. Detta gör att det enbart är du och ingen annan som kan använda dina kreditkort som du har kopplade till din mobiltelefon.
 • Dina köp går snabbt, enkelt och smidigt.
 • Du behöver inte ha med din plånbok med kontanter eller kreditkort utan du betalar istället alltid med mobilen.
 • Du behöver inte oroa dig för att bli av med ditt kreditkort och du riskerar inte för att bli utsatt för kortbedrägerier när du betalar med mobilen. Ditt kreditkort kan istället lämnas kvar tryggt och säkert där hemma.

När är Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay bra att använda?

Det finns mängder av bra och trygga exempel på när dessa tjänster kan användas som din betalningsmetod. När du ska shoppa online, på bussen, i mataffären, när du är utomlands eller på nästa krogbesök m. m. Allt detta och mängder av andra exempel är situationer när det passar helt perfekt att betala med Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay.

Då du även betalar med din mobiltelefon så är det också bra att se till att din mobil är fullt laddad, alternativt att du har en laddare med dig. Tänk även på om det är något i plånboken som du kanske ändå behöver ha med dig löst i fickan som exempelvis ditt körkort eller ditt busskort, så att dessa inte lämnas kvar där hemma.

Det är också rekommenderat att alltid se över på förhand att matbutiken, restaurangen eller butikerna som du har tänkt att besöka alltid är anslutna till den betalningstjänst som du vill nyttja. Att inte kolla upp detta på förhand kan annars resultera i att man enbart tar med sig mobilen i förhoppning om att det ska gå att handla med denna och sedan kanske upptäcka att företaget inte är anslutet till betalningstjänsten.

Har du ännu inte installerat Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay på din mobiltelefon så är det verkligen dags nu, ett smidigare och säkrare betalningssätt med så många bra fördelar är otroligt svårt att hitta. Du kan även känna dig helt trygg och säker med att samtliga dessa betalningsmetoder också kommer att öka stort både i Sverige och även internationellt sett nu och i framtiden.

Därför är kreditkort i mobilen så bra

Kreditkort i mobilen är en flexibel lösning eftersom du kan använda det var som helst där kreditkort accepteras online. Många mobilappar för kreditkort i mobilen erbjuder också funktioner för att hantera dina utgifter och utgiftsrapporter, vilket kan hjälpa dig att hålla koll på dina utgifter och undvika övertrasseringsavgifter.

Om du letar efter en bekväm och säker lösning för online-betalningar, kan kreditkort i mobilen vara rätt för dig. Kontakta din bank eller kreditkortsutgivare för att få mer information om hur du kan komma igång med kreditkort i mobilen och njuta av fördelarna som det erbjuder.