OKQ8 kreditkort

Helhetsbetyg Ansök om kort

OKQ8 kreditkort

Bästa bensinkortet när du tankar och bonus på alla köp. 0,75% sparränta. 0 kronor i årsavgift. 100 kr att tanka för.

 • 0 kronor i årsavgift - även för extrakort
 • Återbäring när du tankar och handlar hos OKQ8 och bonus på köp utanför OKQ8
 • 0,75% sparränta och kredit upp till 100 000 kr
 • Just nu får du även 100 kr att tanka för

Fakta om OKQ8 kreditkort

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,95 %
Effektiv ränta: 17,52 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrassering: 45 kr
Dröjsmålsränta: 19,75 %

Information om OKQ8 kreditkort

Det bästa kortet som alltid ger mer tillbaka.

OKQ8 VISA kreditkort ger bonus på köp utanför OKQ8 och återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8. Med ett OKQ8 VISA kreditkort slipper du dessutom onödiga årsavgifter.

 • 0 kronor i årsavgift – gäller även extrakort
 • Återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8
 • Kredit från 500 kr upp till 100 000 kr
 • 0,75% sparränta
 • Bonus på köp utanför OKQ8
 • JUST NU! 100 kr att tanka för!

Kortet med oändliga förmåner

OKQ8 är ett populärt kort som används flitigt av de som är mycket ute på vägarna. Generellt när man tittar på olika aktörer och dess kort så ser man många likheter så det gäller att sålla lite, avgöra vad som är viktigast för just dig och gärna läsa det finstilta så att man har koll på eventuella ”dolda” avgifter.

Tittar man på OKQ8s kreditkort så har de några spännande fördelar som absolut känns intressanta även för gemene man och inte bara för de som konstant är ute på vägarna.

Det första man kan nämna är att kortet är ett VISA vilket betyder att du faktiskt kan använda det i de flesta länder (dock tillkommer såklart vissa avgifter om du använder det utomlands). Men det är ett tryggt kort med ett av världens största aktör av kredit- och debetkort.

Förmåner kopplade till OKQ8 kreditkort

Dels så erbjuds det rabatter och erbjudanden hos alla OKQ8-stationer och deras samarbetspartners. Man blir automatiskt medlem i något som de kallar OK och man får dessa rabatter och erbjudanden skickade till sig. Dessa erbjudande. kan t.ex. vara rabatt på biltvätt, var sjätte kopp kaffe gratis, några ören i rabatt på tankningar m.m.

Du får också bonus på det du spenderar utanför deras bensinstationer. Det gäller överallt förutom hos andra bensinstationer, spel och finansiella institut. Varje kvartal får du då en bonus-check som du sen kan handla för hos dem eller lösa in mot kontanter.

Sparande med kortet erbjuds också vilket inte alla erbjuder. När man har kortet kan man sätta in pengar (upp till 150 000kr) på det och då få en sparränta på 0,75%. Viktigt är att då vara medveten om att detta tillgodohavande gör att det tas från sparpengarna vid eventuella köp och/eller uttag med kortet och inte från krediten. Krediten används bara när det inte finns några insatta pengar på kortet.

Precis som alla kreditkortsutgivare, oavsett om det är VISA eller Mastercard är att du har en reseförsäkring om du betalar din resa med kortet. En del kräver dock att du betalar endast minst 50% av resan medan OKQ8 kräver att 75% av resan köps med kortet. Reseförsäkringen som ingår täcker dig, din man/fru samt barn under 23 år men endast under 60 dagar så om resan är längre behöver du komplettera din försäkring.

FAQ - Vanliga frågor och svar

Vilka villkor finns för att få kreditkort från OKQ8?

Du måste vara myndig och visa vid en kreditprövning att du har en ekonomisk möjlighet att betala av din kredit. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer.

Hur gör jag för att ansöka om OKQ8 Kreditkort?

Via länken här på sidan kommer du till ansökan där du i fyra steg fyller i de efterfrågade uppgifterna.

Vad är det för ränta på kortet?

Detta varierar och beslutet kring din specifika ränta tas i samband med din ansökan. Vid delbetalning ligger den på 14,25%, har man utnyttjat en kredit på 20 000 så ligger den på 17,53% vid pappersfaktura och 15,52% vid e-faktura.

Var kan jag använda kreditkortet?

OKQ8 använder VISA så det gäller i princip i hela världen, tänk bara på eventuella kostnader för utlandsköp eller uttag.

Hur lång är ansöknings- och behandlingstiden för kortet?

Själva ansökningstiden går fort, du fyller helt enkelt i dina uppgifter på deras sida så är den klar. Nästa steg är att det görs en kreditupplysning vilket brukar gå olika fort men generellt får de svar med en gång och då kan de avgöra din ränta.

Hur mycket måste jag betala varje månad?

Månadskostnaden är minst 3% av den utnyttjade krediten eller minst 100 kr.

Varför ska jag välja detta kreditkort istället för något annat?

Innehållet på vad som ingår i ett kreditkort är väldigt lika generellt, så som räntekostnader och avgifter m.m. Vissa förmåner är lika överallt så som reseförsäkringen. Men sedan är det de övriga sk. Mjuka värdena som kan vara avgörande. Vet du med dig att du handlar mycket när du t.ex. kör bil, tankar du ofta på OKQ8 osv. så kan detta vara förmånligt för dig. Sedan är det såklart viktigt att läsa det finstilta så att det inte finns dolda avgifter du inte har koll på. Generellt är det viktigt att ha koll på sin ekonomi och än viktigare är det när det handlar om krediter då det ju faktiskt inte är DINA pengar du handlar med. Med detta kort kan du faktiskt ”för-ladda” det med pengar så att det också är ett debet-kort och på så sätt bara ha krediten som en säkerhet. Men om de extraförmånerna passar dig då är detta ett kreditkort för dig.

Övrig service kopplat till kortet

OKQ8 har en internetbank där du kan logga in och utföra ärenden, beställa extra kort samt ha koll på ditt konto kopplat till kortet.

Kostnader med kortet

Som en del andra så erbjuder OKQ8 gratis årsavgift på kortet samt ett eventuellt extrakort. Sedan har de generella priser som man hittar på deras sida:

 • Aviavgift (vid pappersfaktura) på 25 kr
 • Kontantuttag på 3% (minimum 35 kr)
 • Delbetalningsavgift på 25 kr
 • Övertrasseringsavgift på 45 kr
 • Påminnelseavgift på 60 kr
 • Kopia på kontoutdrag på 50 kr

Utöver specificerade kostnader så tillkommer ränta om du utnyttjar krediten längre än den kostnadsfria perioden. De har en schablonränta beroende på om du betalar med e-faktura eller pappersfaktura där ena är på 15,57% och den andra på 16,91% i effektiv ränta och vid en kredit på 30 000 kr. Generellt sätts annars din ränta individuellt precis som hos alla andra, efter en kreditupplysning samt bedömning. Lägg till 19,75% i dröjsmålsränta men den är det bara att se till att undvika genom att betala fakturorna i tid.

Helhetsbetyg Ansök om kort

OKQ8 kreditkort

Bästa bensinkortet när du tankar och bonus på alla köp. 0,75% sparränta. 0 kronor i årsavgift. 100 kr att tanka för.

 • 0 kronor i årsavgift - även för extrakort
 • Återbäring när du tankar och handlar hos OKQ8 och bonus på köp utanför OKQ8
 • 0,75% sparränta och kredit upp till 100 000 kr
 • Just nu får du även 100 kr att tanka för

Spärra OKQ8 kreditkort

OK-Q8 Bank AB
Telefon: 08-506 80 000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *