Betala räkningar med kreditkort

Betala räkningar med kreditkort

Att betala räkningar med kreditkort är något som fler och fler kunder börjar att få upp ögonen för. Det finns flera riktigt bra fördelar att betalar räkningar med kreditkort som vi har valt att gräva än djupare i, allt med förhoppning om att än flera ska kunna få ta del av dessa positiva fördelar som det kan innebära för ens privatekonomi.

Betala fakturor med kreditkort

Den absolut största fördelen med att betala räkningar med kreditkort är att du som kund även förlänger betalningstiden på din faktura. Att betala fakturor med kreditkort innebär att du betalar med den kredit som du har blivit beviljad på ditt kreditkort.

Att betala faktura med kreditkort innebär helt enkelt att du kan fördröja betalningen av din faktura tills själva kreditkortsfakturan betalas från ditt vanliga bankkonto.

Du har även möjlighet att betala kreditkortsräkningen med ditt kreditkort. Använder du dessa möjligheter så innebär det att du kan förlänga en faktura två månader helt och hållet räntefritt.

Detta är enbart en av flera olika anledningar till att den svenska kreditkortsmarknaden bara blir större och större för varje vecka som går. Med en exploderande marknad av långivare och olika kreditkort så blir det också än viktigare för dig som kund att noga jämföra olika kreditkort och se över vilket eller vilka kreditkort som också passar din privatekonomi allra bäst.

Nu finns det såklart en hel del fakturor där fordringsägaren inte kan erbjuda en delbetalning på fakturan, hela summan för fakturan ska helt enkelt vara betald innan eller på sista betalningsdatum. Ett bra exempel på en sådan faktura är en faktura för månadshyra för dig som bor i en hyresrätt.

I det här exemplet så kan du ändå välja att delbetala fakturan med kreditkortet och sedan delbetala skulden över ett fritt antal månader. Det som är bra att veta om är att det vid delbetalning tillkommer en räntekostnad på den totala kreditkortsskulden.

Viktigt att lägga till här att även om det är en fördel att kunna förlänga en eller flera fakturor i upp till ett par månader när ekonomin för tillfället inte är den bästa, så är det också värt att påminna om att fakturan/fakturorna ändå ska betalas. Se helt enkelt till att du har råd med att betala dina räkningar när det sedan väl är dags.

De 6 bästa kreditkorten just nu

  • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
  • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
  • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
  • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

Flera fördelar med att betala räkningar med kreditkort

Att betala räkningar med kreditkort går snabbtTro det eller ej men det finns faktiskt flera kreditkort på den svenska marknaden som har än flera fördelar förutom just möjligheten att förlänga och skjuta fram dina betalningar. Idag så är det vanligt att många kreditkort har ett inkluderat bonussystem.

Med ett kreditkort på fickan som också har detta bonussystem inkluderat så samlar du också poäng på de inköp som du gör med kreditkortet.

Dina bonuspoäng som du sedan samlar på dig kan du sedan använda på allt från hel- eller delbetalningar när du ska handla mat på exempelvis Willys eller ICA, när du vill tanka upp bilen på OK/Q8 eller Shell eller använda som betalning för flygresor, hotellnätter, produkter till hemmet eller till och med skänka bort dom till välgörande ändamål om du önskar det.

Vad du kan göra föra dina bonuspoäng och hur många du samlar på dig, samt på vilka olika köp du får bonuspoäng på är beroende på vilket kreditkort som du väljer. Även här blir det precis lika viktigt att jämföra kreditkort och ta reda på vilka olika bonussystem kreditkorten har och vad som ingår i alla dessa.

Här har du alltså möjligheten att betala räkningar med kreditkort och samtidigt kunna få betalt för det i mängder av olika förmåner, erbjudanden och rabatter. En fördel som helt enkelt också är för bra för att missa.

Betala räkningar med kreditkort genom Betalo och Billhop

Två företag som har nischat sig på att erbjuda alla sina kunder att betala räkningar med kreditkort är Betalo och Billhop. På både Betalo och Billhop så fungerar det att betala med Visa, Mastercard och American Express och mängder av andra banker och långivare som företagen kan knutna partnerskap med, som exempelvis Santander, Nordea, Shell, OK/Q8, Ikano bank med flera

Dessa partnerskap gör att du endast betalar från 0%-1,9% i serviceavgift för din faktura hos Betalo, dyrast är American Express som tar 2,5% i serviceavgift men där ändå American Express är ett relativt ovanligt kreditkort på den svenska marknaden och där det fortsatt är Visa och Mastercard total dominerar.

Det är enkelt att betala räkningar med kreditkortetDet kan heller inte bli enklare eller smidigare att betala med dessa tjänster. På Betalo så går det exempelvis till i dessa snabba steg:

  • Börja med att ladda ner Betalos app och logga sedan in med ditt Mobila BankID.
  • Välj sedan vilket kreditkort som du önskar betala med.
  • Lägg till nödvändig information om betalningsmottagaren, Du kan välja att betala till antingen ett bankgirokonto eller till ett PlusGirokonto.
  • Slutför din betalning, fixat och klart.

Att registrera ett konto hos Betalo och Billhop är dessutom helt gratis. Du betalar heller ingen fast månadskostnad, det finns inga dolda kostnader eller avgifter och du kan när du helst önskar också säga upp deras tjänster. Den enda kostnaden du som kund har är den serviceavgift som tas ut för varje faktura. Med Betalo så kan du dessutom skicka pengar utomlands till en lägre kostnad än vad de vanliga bankerna tar i avgift för detta.

När det gäller Billhop så är de precis lika enkla och smidiga som Betalo är. Här betalar du en fast serviceavgift på 2,5% per faktura och det helt och hållet oberoende på vilket kreditkort som du än väljer att betala dina fakturor med.

Oavsett om du föredrar Betalo eller Billhop så kommer räkningarna att bli betalda det angivna datumet som du önskar och samtidigt så överförs skulden till kreditkortet.

Vanliga frågor och svar om att betala räkningar med kreditkort

Kan man betala räkningar med alla kreditkort?

Du kan betala räkningar med alla kreditkort på den svenska marknaden, det varierar dock emellan dom hur betalningen kan ske samt vad de alla har för olika kostnader och avgifter samt även om något bonussystem finns inkluderar i kreditkortet eller inte.

Finns det några nackdelar med att betala räkningar med kreditkort?

Det huvudsakliga nackdelarna är dels att en räntekostnad tillkommer om du väljer att avbetala dina faktura/fakturor men även att att det kan vara svårt att hantera för någon som har svårt att sköta sin privatekonomi. Då räkningar och fakturor kan skjutas fram till kommande månad och även till kommande månader så kan många lockas till att använda pengarna till privat konsumtion istället för att längre fram planera för att faktiskt ha råd med sina kommande räkningar. Glöm heller inte bort att läsa det finstilta när du väljer mellan olika kreditkort så att inte andra onödiga aviavgifter eller dolda kostnader tillkommer.

Kan jag ansöka om ett kreditkort online?

Ja det kan du göra hos alla de företag som du finner här på vår sida, du ansöker om ett kreditkort online och får som oftast svar direkt på din ansökan. Som alltid så tas en kreditupplysning precis som det alltid gör i Sverige oavsett vilken typ av lån det än gäller.

Jag vill ha ett kreditkort med ett bra bonussystem, vilket ska jag välja?

Till att börja med så är det bra att se över vilken räntekostnad kreditkortet har, när det sedan gäller vilket bonussystem kortet ska ha så är det bra att välja efter hur ens konsumtion ser ut. För att ge en tydligare förklaring på detta så om du vet med dig att du är någon som tankar bilen på ett och samma tankställe hela tiden så kan det vara bra att ha ett kreditkort hos en tankekedja som ger dig rabatt och återbäring på drivmedel. Handlar du och familjen er mat på mer eller mindre en och samma matbutik så kan det vara bra med ett kreditkort som ges ut i samarbete med exempelvis ICA eller Willys. Resor du ofta och gärna så kan ett kreditkort som är utgivet från Norwegian vara det bästa alternativet. Se helt enkelt över först och främst hur din köpkonsumtion ser ut och jämför räntekostnader innan du bestämmer dig för vilket kreditkort du vill ha.

Kan jag betala mina räkningar med två olika kreditkort när jag önskar ha bonuspoängen på de två olika korten?

Ja det kan du göra. Är det två eftertraktade bonussystem för dig och där inte ett enda ger dig rätt till de förmåner och erbjudanden som du önskar så kan du dela upp betalningarna på två kreditkort och på så vis ta del av bådas bonussystem. Glöm bara inte bort att jämföra kostnader, avgifter och räntevillkor på förhand på de båda så att du också ser att det blir värt det för dig att faktiskt ha båda två kreditkorten.

Hur går det till om jag vill skicka pengar utomlands till ett konto med Betalo?

Skicka pengar utomlands med kreditkortBörja med att ladda ner Betalos app, detta kan du göra antingen genom att ladda ner den hos App Store eller hos Google Play. I appen så följer du sedan enkelt och smidigt anvisningarna för att överföra pengar till ett konto utomlands. Betalos tjänst för detta är billigare än de vanliga storbankerna i Sverige, det finns heller inga dolda avgifter utan du ser hela tiden vad du betalar och vad mottagaren får.

Du får dessutom bästa möjliga växelkurs utan några påslagsavgifter så som ofta tillkommer hos många andra banker eller långivare, i dagsläget så kan du överföra pengar från Sverige till över 30 olika länder världen över. Antalet länder som du kan överföra pengar till ökar även kontinuerligt, för att veta exakt vilka länder som du kan överföra pengar till genom Betalo så finner du mera information om detta på Betalos hemsida.

Kan jag som företagare också använda Betalos eller Billhops tjänster?

Ja det kan du göra. Både Betalo och Billhop har tjänster som riktar sig speciellt till dig som är företagare och där du som företagare också får mängder av fördelar att ta del av. Betalos och Billhops tjänster passar dessutom alldeles utmärkt oavsett om du är småföretagare eller om du skulle driva ett större företag.

Vad händer om jag inte kan betala skulden på ett kreditkort?

Här fungerar det precis likadant som det gör med ett vanligt lån. Du kommer först och främst få en eller flera betalningspåminnelser, med tillhörande extra aviavgifter. Skulle du fortsatt inte ha betalt din kreditkortsskuld så kommer ärendet att gå vidare till det inkassoföretag som kreditkortsutgivare och som du har ditt kreditkortslån hos, att skicka vidare din skuld för indrivning.

Även här så kommer ytterligare avgifter och kostnader från inkassoföretaget att tillkomma och oftast i flera omgångar då flera påminnelser som oftast skickas ut. Skulle fortsatt inte betalning ske så kommer inkassoföretaget i sin tur att skicka vidare din skuld till den svenska Kronofogdemyndigheten och som då tar över uppgifter att driva in skulden, även här så förekommer ytterligare påläggningsavgifter och kostnader. Se därför till att vara på det klara med att du faktiskt kommer att kunna hantera friheten av att ha ett bra kreditkort där fakturor och räkningar kan skjutas fram i tiden. Du behöver helt enkelt veta med dig att du också klarar av att betala fakturorna när det väl är dags för det.

Kan jag betala alla typer av räkningar och göra alla typer av kortköp genom Betalo eller Billhop?

De allra flesta fakturor kan betalas och de allra flesta kortköp kan göras men det finnas även vissa köp som är spärrade, som exempelvis köp eller betalningar hos företag som erbjuder spel och dobbel, för att betala Kronofogdemyndigheten och inkassobolag m.m. Vilka olika typer av fakturor och köp som är spärrade kan du läsa mera om på Betalos och Billhops respektive hemsidor.

Vart kan jag se bonus som jag tjänar in på mitt kreditkort?

Om du har ett kreditkort med ett tillhörande bonussystem så har företaget som oftast en specifik sida på sin hemsida där du kan se över hur många bonuspoäng du har tjänat in, se över vilka förmåner och erbjudanden som finns och även hur du gör för att lösa in dina intjänade poäng. Hör efter med din bank eller din långivare som du har ditt kreditkortslån hos så hjälper de dig hur du ska göra för att hitta denna sida hos dom.

Betala räkningar och fakturor med kreditkort