Så här fungerar Kivra

Så här fungerar Kivra

Vad är Kivra undrar många idag. Helt kort är det en gratis och mycket användbar tjänst för hantering av post. Kivra är en webbplats med en digital brevlåda online och här samlas sedan all din post som du får från tex. olika statliga myndigheter, din deklaration från Skatteverket, dina fakturor och post från andra företag.

Idag så är det så många som var tredje svensk som får sin post i Kivra. Detta är en siffra som också ökar för varje dag som går mycket tack vare den trygghet och smidighet som tjänsten erbjuder.

Det blir även fler och fler företag som också ansluter sig till tjänsten vilket också är en betydande del i att Kivra stadigt växer. Idag så har du möjlighet att registrera dig som privatkund eller som företagskund hos Kivra.

De bästa kreditkorten 2024

 • Bästa shoppingkortet med rabatt i 300 e-butiker och räntefritt upp till 56 dagar. Ingen årsavgift. Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).
 • 9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
 • Poäng på allt du handlar överallt, kompletterande försäkringar och upp till 55 dagars räntefri kredit. Effektiv ränta 19,10% vid betalning med e-faktura och kredit på 20 000 kr. (2024-01-01).
 • Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Den årliga räntan är 19,99% och den effektiva räntan per år är 21,93% vid utnyttjade av kredit.

Så kommer du igång med Kivra

Att bli kund eller medlem hos Kivra är helt och hållet gratis. Dessutom så går det snabbt och enkelt att registrera sig, de tre olika stegen tar enbart ett par minuter från start till dess att det är fixat och klart.

Du börjar såklart först med att gå in på Kivras webbplats, kivra.com. Välj sedan om du vill bli privatkund eller företagskund. Om det är privatkund som du önskar bli så ser de tre olika registreringsstegen ut:

 • Ange dina personuppgifter, Fyll i din e-post, ditt telefonnummer och ditt personnummer.
 • Legitimera dig, Du använder ditt mobila bank-ID för att legitimera dig.
 • Sedan är det klart, Du kommer nu att få din post digital från de företag och myndigheter som är anslutna till tjänsten.

När du får post till Kivra

När du sedan får post från något av de anslutna företagen eller myndigheterna så får du ett mejl från Kivra till den E-postadress som du angivit vid din registrering.

Du surfar sedan igen in på Kivras hemsida där du logga in på ditt konto och för att läsa den eller de brev som du har fått.

Kivra har även en mycket bra app att ladda ner (fungerar för alla smartphones) och där du med denna alltid får en pushnotis om när du har fått ett brev i din inkorg.

Fördelar med att använda Kivra

Fördelarna med att vara kund hos Kivra är många. I takt med att det även blir fler och fler företag som ansluter sig till tjänsten så kommer det enbart även att öka på fördelarna för dig som kund. De största fördelarna med Kivra just nu är:

 • Du får all din viktiga post till din digitala brevlåda. Detta gör att du tex. kan öppna och läsa din post som att betala dina fakturor och räkningar var du än befinner dig i världen.
 • Ett tryggt och säkert system som gör att din post inte kan hamna i fel händer, detta då alltid kommer att behöva verifiera dig via ditt mobila bank-ID.
 • Du kan ladda upp och spara dokument hos Kivra.
 • Det är enkelt och smidigt att leta bland din gamla post när du skulle ha behovet för det.
 • Kivra är helt och hållet gratis.
 • För alla som tänker miljömedvetet så förbrukas heller inga träd via digital post och det behövs inga transporter.