Jämför kreditkort

Vi jämför kreditkort snabbt, smidigt och enkelt åt dig. Att själv jämföra kreditkort genom att surfa runt från sida till sida är krångligt och tar lång tid. Dessutom så kan det vara lätt att missa finstilta villkor eller dolda avgifter och kostnader. Här kan du enkelt jämföra alla kreditkort och välja det bästa för dig.

Underlättar att kunna jämföra alla kreditkort på ett ställe

En anledning till att många ofta tycker att det kan kännas omständligt är också att det idag finns mängder av olika kreditkort i Sverige att välja mellan. Allt detta krångel, dyra kostnader och förlorad tid slipper du när du använder våra jämförelsetjänster här på sidan.

Vi har samlat Sveriges bästa kreditkort här hos oss på ett enda ställe så du enkelt kan göra en kreditkort jämförelse. Alla kreditkort som du finner här hos oss står under noga kontroll från Finansinspektionen, på så vis så kan du som kund alltid känna dig trygg och säker vilket kreditkort du än väljer.. Vi jämför kreditkort mot kreditkort så att du väldigt enkelt får den överblick som du behöver. Här kommer du klart och tydligt se vilket kreditkort som passar dig och dina behov allra bäst.

Kreditkort jämförelse – Så väljer du bäst kreditkort för dig

När du letar efter ett bra kreditkort till låg ränta och med övrigt schyssta villkor så finns det en hel del att tänka på innan man skickar iväg sin ansökan. Här ska också tilläggas att vad som är bästa kreditkortet för en person kan istället vara helt fel för någon annan, vilket gör det än viktigare att jämföra kreditkort på förhand.

Till att börja med, fundera på:

Ett kreditkort är även ett lån

Hur mycket kontanter behöver du ha laddat på ditt kreditkort? Önskar du ha ditt kreditkort som en bra buffert för oförutsedda utgifter eller är det något särskilt du vill köpa? Var på det säkra med vad du ska använda ditt kreditkort till samt hur mycket pengar du behöver låna. Ett kreditkortslån är precis som ett vanligt lån något som ska avbetalas månadsvis.

Ränta på ditt kreditkort

Vilken räntekostnad har du råd med? Räntenivån varierar från kreditkortsföretag till kreditkortsföretag och den ränta du kan bli erbjuden är individuell. Vilken räntekostnad du kan få på ditt kreditkort beror på vilket företag du ansöker hos samt beroende på hur god kreditvärdighet du har. Denna sätts som alltid efter den lagstiftade kreditupplysningen som alltid görs.

Räntefria köp och delbetalningar

En av de absolut största fördelarna med ett bra kreditkort är att du har möjlighet till räntefria köp. Många kreditkort kan erbjuda räntefria köp upp till hela 60 dagar. Med ett kreditkort så har du möjlighet att köpa nu men att betala fakturan senare vilket kan vara bra om din ekonomi för stunden inte är den bästa. Kom dock ihåg att fakturan enbart skjuts framåt en månad och att du behöver ha råd att betala den när den sedan väl kommer.

Bonusprogram, förmåner och rabatter

Många kreditkort har även ett tillhörande bonusprogram. Med denna bonus eller cashback som den också kallas, så samlar du på dig bonuspoäng när du handlar med ditt kreditkort. Här finns många nischade kreditkort för specifika branscher inom exempelvis drivmedel, mat, flygresor med mera Många av dessa ger dig enbart bonuspoäng på den specifika kedjan som du handlar på och där dina bonuspoäng sedan enbart kan nyttjas på densamma. Det finns även mera allmänna kreditkort som ger dig bonuspoäng på samtliga köp som du gör med ditt kreditkort, oavsett vart du än handlar med detta. Bonuspoängen kan sedan lösas in på allt från kläder, hushållsartiklar och vitvaror, resor, hotell eller till välgörande ändamål, detta för att enbart nämna några av alla varor och tjänster som du oftast har att välja mellan. Förutom alla saker som du kan köpa för dina intjänade bonuspoäng så är ofta de olika kreditkorten även laddade med massor av andra förmåner, erbjudanden och rabatter som också är väl värda att se över på förhand.

Kreditkortets kostnader och avgifter

Kostnader och avgifter är en viktig detalj att se över. Det finns flera kreditkort som är helt och hållet gratis medan det finns andra kreditkort som har en tillhörande årskostnad. Om kreditkortet har en årskostnad så ligger den som oftast mellan 200 kr-400 kr per år. Andra kostnader och avgifter att se över är kostnader för kontantuttag. Ett kontantuttag gäller de uttag av kontanter som görs i en uttagsautomat i Sverige eller utomlands samt de kontantuttag som du gör i en bank i Sverige eller utomlands. Kostnaden för detta brukar ligga kring ca 35 kr-40 kr per uttag men kan också variera mellan de olika kreditkorten. Andra vanligt förekommande avgifter är påslag på köp som du gör med ditt kreditkort när du är utomlands, s.k. valutapåslagsavgift. Denna avgift ligger som oftast på ca 1,75% per gjort köp. Här ska det också tilläggas att det är allra vanligast att kreditkort har avgifter för kontantuttag eller avgifter för köp utomlands även om det också finns de kreditkort som inte har dessa avgifter överhuvudtaget. Även här så blir det också viktigt att jämföra kreditkort på förhand för att ta reda på alla ev. Kostnader och avgifter som de eller de kreditkort kan tänkas ha och som du är intresserad av. Kom även ihåg att se över om det finns några finstilta villkor eller dolda avgifter.

Reseförsäkring och andra försäkringar

En eller flera försäkringar ingår som alltid i ditt kreditkort. I samtliga kreditkort som är utgivna i Sverige så ingår en grundreseförsäkring som täcker försening av flyg eller bagage, denna reseförsäkring kan ibland behöva kompletteras om man önskar ett mera heltäckande behov. Som oftast så behöver du åtminstone betala minst 50% av resans totala belopp med ditt kreditkort för att reseförsäkringen ska börja att gälla. Om det är viktigt för dig att ditt kreditkort har flera bra försäkringar så blir det än viktigare för dig att jämföra kreditkort här hos oss på vår sida. Anledningen till detta är att det finns många kreditkort som har valt att specialisera sig inom att erbjuda flera ingående försäkringar. Vissa kreditkort erbjuder t.o.m. strax under ett tiotal försäkringar som alla är inkluderade i kortet.

Det absolut bästa kreditkortet för just dig är helt enkelt det som är anpassat efter dina specifika önskemål och behov. Börja med att fundera över detta först och främst och gå noga igenom våra tips och idéer här ovan.

De tips och råd som vi just har gått igenom är också de områden som är allra viktigast för dig som kreditkortskund att ta ställning till. När du väl vet vad du sedan är på jakt efter så är det också dags att börja jämföra kreditkort mellan alla som finns samlade här på vår sida.

Jämför kreditkort och spara båda pengar och tid

Att jämföra mellan alla Sveriges bästa kreditkort här hos oss gör att du sparar både pengar och tid. Väljer du dessutom ett eller flera kreditkort med ett riktigt bra bonusprogram så har du möjligheter att få ut än mera av det eller de kreditkort som du också väljer.

Vi har redan gått igenom de allra vanligaste frågeställningarna att fundera på när du ska välja bäst kreditkort för dig. Här återkommer vi till att det också är viktigt att komma ihåg att kreditbeloppet som du blivit beviljad på ditt kreditkort även är ett faktiskt lån som även ska kunna återbetalas.

Att välja ett bra kreditkort med en lägre räntekostnad är därför något att alltid sträva efter då du ju vill få ditt kreditkortslån till en så låg kostnad som det bara är möjligt.

Så ansöker du om det bästa kreditkortet!

Efter att du har gjort din hemläxa med att jämföra kreditkort här på vår sida och efter att du väl har bestämt dig för vilket eller vilka du önskar ha, ja då är det dags att skicka in sin ansökan. Detta går till i ett par enkla steg som start till mål endast tar ett par minuter:

  • Du ansöker snabbt och smidigt genom att klicka på det eller de olika kreditkort här på sidan som du har bestämt dig för.
  • Du kommer sedan att slussas vidare till respektive kreditkorts hemsida där du sedan fyller i din kreditkortsansökan. Du kommer att få verifiera dig med ditt bank-ID eller ditt mobil-ID, vilket gör att allt går otroligt snabbt och du kan alltid känna dig 100% trygg och säker. Din ansökan skickar du alltså in online via din dator, din mobil eller din surfplatta. Du får svar på din ansökan direkt på skärmen.
  • Du får ditt kreditkort hemskickat i brevlådan inom några bankdagar och du har möjlighet att börja använda det så fort du har det i handen.

Sammanfattning om hur du väljer rätt kreditkort

Vi rekommenderar dig alltid att utgå efter dina egna behov och önskemål. Välj kreditkort efter vad det är du ska köpa med kortet, hur ofta du kommer att använda det samt om det är några särskilda förmåner som du är på jakt efter (exempelvis ett bra bonusprogram).

Välj även ett eller flera kreditkort som du också känner att din privatekonomi kommer att klara av, även ett kreditkortslån ska avbetalas månadsvis så som det även är vid andra typer av lån. Låt räntekostnaden vara det främst avgörande när du väljer och utgå sedan från övriga behov och gå gärna igen igenom alla våra tips och förslag som du får här på sidan.

Tänk noga igenom vilka kreditkort du vill ansöka till och ansöka inte till alla med hopp om att detta ska öka dina chanser att få ett kreditkort beviljat. Detta kan snarare minska dina chanser i och med att en kreditupplysning kommer att tas för varje enskild ansökan.

Gör upp en bra hushållsbudget och använd ditt kreditkort till det som det är avsett för. Genom att göra detta så kommer ditt kreditkort också att bli en fantastisk hjälp och trygghet för din privatekonomi.

Olika sorters kreditkort

Vanliga frågor och svar om kreditkort!

Kan jag köpa vad jag vill med mitt kreditkort?

Ja det kan du göra. När du väl har blivit beviljad ditt kreditkort så kan du göra precis de köp som du vill och/eller ta ut kontanter upp t.o.m. det kreditbelopp som du blivit beviljad på kortet.

Är det någon fördel att ha flera kreditkort?

Ja det kan det vara. I de fall som detta kan vara klart värt det är när du exempelvis handlar hos en och samma matkedja som tex. ICA eller Willys eller när du enbart tankar bilen hos tex. OK/Q8 eller Shell. Det kan också vara värt att ha flera kreditkort när du reser mycket, hos tex. Norwegian eller bara allmänna kreditkort med låg- eller ingen årskostnad men som ändå har väldigt förmånliga bonusprogram och cashback till sina kunder.

Kan vi vara två som använder samma kreditkort?

Ja det är möjligt om den som har blivit beviljad kreditkortet givit sitt medgivande till detta. Alternativt att ni kontaktar kreditkortsutgivaren om att ni är två som nyttjar samma kreditkort och där kreditkortsutgivaren kan skicka ut ett extra kort till er. Även om ni har varsitt kreditkort så är det möjligt att nyttja ett och samma kreditkortskonto. Även om ni är två stycken med ett varsitt kreditkort som nyttjar ett och samma kreditkortskonto så kommer även era bonuspoäng att samlas på ett och samma konto. Detta såklart under förutsättning att ni har ett kreditkort som har ett bonusprogram.

Hur gör jag för att aktivera reseförsäkringen när jag betalar en resa med mitt kreditkort?

Din reseförsäkring aktiveras automatisk när du betalar med ditt kreditkort, du behöver alltså inte göra något extra för att reseförsäkringen ska gälla. Det är dock bra att veta om att det kan skilja sig åt mellan kreditkortsutgivarna hur stor del av resans totala belopp som du måste betala med ditt kreditkort för att försäkringen ska gälla. Det är vanligt att minst 50% av resans totala belopp behöver betalas med kreditkortet för att reseförsäkringen ska aktiveras. För att vara helt säker vad som gäller för just dig så kontakta din kreditkortsutgivare innan du bokar och betalar din resa med ditt kreditkort.

Kan jag använda mitt kreditkort för online shopping på utländska webbplatser samt när jag är utomlands?

Ja det kan du göra. Se bara till att låsa upp ditt kreditkort för köp utomlands om detta inte redan har gjorts. Detta gör du annars väldigt smidigt när du väl är inloggad på din personliga sida hos din kreditkortsutgivare. Skulle du ha svårt att hitta vart du låser- och låser upp ditt kort för köp utomlands eller för online shopping nationellt som internationellt så kontakta din kreditkortsutgivarens kundservice.

Kan jag betala räkningar med ett kreditkort?

Ja det kan du göra. Huvudfördelen med att betala räkningar och fakturor med ditt kreditkort är att betalningstiden förlängs. När du betalar en räkning eller en faktura med ditt kreditkort så betalar du med kortets kredit. Detta innebär att du inte behöver betala räkningen förrän kreditkortsfakturan ska betalas men att de som du ska betala pengarna till får betalt direkt.

Vad menas med att man kan göra kontaktlösa betalningar med ett kreditkort?

Kontaktlösa betalningar är de som görs elektroniskt med kortet utan att du behöver ange din PIN-kod. Kontaktlösa betalningar kan göras om ditt kreditkort har en symbol för wi-fi. För att göra en kontaktlös betalning så håller du enbart ditt kreditkort mot kortterminalen på köpstället tills dess att ditt köp har gått igenom.

Kan alla få ett kreditkort?

Nej tyvärr inte. Ett kreditkort är också en typ av lån, vilket ställer samma grundkrav som vid andra lånetyper i Sverige. Grundkraven som de flesta kreditkortsutgivare ställer är att du är minst 18 år fyllda, att du är svensk medborgare och att du är folkbokförd i Sverige. Vidare så behöver du ha en godkänd taxerad årsinkomst samt så får du inte ha någon anmärkning hos den svenska Kronofogdemyndigheten. Utöver dessa grundkrav så kan andra krav eller villkor finnas, även här blir det viktigt att jämföra kreditkort på förhand för att ta reda på dessa.

Kan man få ett kreditkort om man har betalningsanmärkning?

Det kan vara svårt att få detta beviljat men med det sagt så är det heller inte omöjligt. Det finns ett fåtal kreditkortsutgivare som kan bevilja dig ett kreditkort trots att du ha en betalningsanmärkning. När du jämför kreditkort hos oss så framgår det klart och tydligt vilka kreditkortsutgivare som kan erbjuda detta.

Kan man få ett kreditkort utan UC?

Det finns tyvärr väldigt få kreditkortsutgivare som inte använder sig av UC. När du jämför kreditkort hos oss så ser du klart och tydligt vilka kreditkortsutgivare som använder sig av UC och vilka som inte gör det. Här kan det också behövas förtydligas att UC står för Upplysningscentralen och inte för att UC betyder kreditupplysning, så som många ofta misstar sig för.

UC är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag och det absolut största och mest välkända kreditupplysningsföretag som vi har i Sverige idag. UC är dock inte Sveriges enda kreditupplysningsföretag utan det finns även andra som tex. Creditsafe, Sergel och Bisnode för att enbart nämna några andra företag i branschen. När man ansöker om ett kreditkort hos en kreditkortsutgivare som inte använder sig av UC så betyder det istället att kreditkortsutgivaren använder sig att ett annat kreditupplysningsföretag. En kreditupplysning kommer dock alltid att tas vilket kreditupplysningsföretag som kreditkortsutgivarna än använder sig av, anledningen till detta är att det är svensk lag att så alltid måste göras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *