Marginalen Gold kreditkort

Helhetsbetyg Ansök om kort

Marginalen Bank Gold kreditkort

9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).

 • Möjlighet att delbetala inköp
 • Räntefri kredit upp till 54 dagar
 • Ingen årsavgift första året
 • Prisgaranti, leveransförsäkring och allriskförsäkring ingår

KAMPANJ – JUST NU BJUDER MARGINALEN BANK PÅ ÅRSAVGIFTEN FÖRSTA ÅRET (195:- ordinarie årsavgift)

Fördelar med kreditkort från Marginalen Gold

Ja fördelarna är utan tvekan många och de är alla värda att se över lite extra när du även jämför detta kreditkort mot marknadens andra kreditkort.

Hos Marginalen Gold så får du en räntefri kredit på upp till 50 dagar och där du även kan delbetala dina köp. Delbetala köp över 5000 kr så slipper du tex. dyra och onödiga butikskrediter, du väljer själv vilken återbetalningstakt du vill ha Varken ränta eller avgift tillkommer om du skulle välja att betala hela beloppet direkt.

Kredit kan beviljas mellan 15 000 kr och upp till hela 100 000 kr, som vanligt så beviljas ditt kreditkortslåns storlek av långivaren, Marginalen Bank.

En riktigt bra fördel som ett kreditkort från Marginalen Gold erbjuder är att du har möjlighet att ta del av två betalningsfria månader per kalenderår. Om du skulle välja att utnyttja denna möjlighet så får inte de två månaderna vara sammanhängande med varandra. Din ränta och eventuella avgifter kommer sedan att läggas till på ditt nästa kontoutdrag.

Kortet har även en del som de har valt att kalla Marginalen Flex. Denna del hjälper dig om du tex. skulle få en oväntad utgift eller faktura. Du kan då enkelt föra över pengar till andra bankkonton eller betala fakturor med ditt kreditkort från Marginalen Gold,. Kostnaden för Marginalen Flex och denna tjänst är 0 kr.

Gör du köp i någon av de till kreditkortet 200 anslutna onlinebutikerna så får du även återbäring att kunna utnyttja, på företagets hemsida så kan du se vilka butiker som kortet är anslutna till.

Flera bra försäkringar

Till sist och absolut inte minst, kortet kommer med hela 9 försäkringar som ingår: Avbeställningsskydd, Resestartskydd, Bagageförsening och försening av allmänt färdmedel, Självriskskydd, Självriskeliminering hyrbil, Nyckelservice, Allriskförsäkring för svenska köp, självriskeliminering, bilbärgning och assistans samt en försäkring för ersättning om du tankar fel bränsle.

Samtliga försäkringar börjar att gälla per automatik när kortet är aktiverat och när du betalar ditt köp med minst 75% genom ditt kreditkort.

Marginalen Bank har även sig egna mobil-app som du enkelt kan ladda ner till din smartphone eller surfplatta och väl därifrån enkelt tex. Göra betalningar, ansöka om att höja ditt lån, ta den av betalningsfri månad osv. Allt detta kan också enkelt göras genom företagets internetbank och din personliga sida.

Avgifter och kostnader

Årsavgiften för kortet är 195 kr och är den enda faktiska kostnaden för att du har ett kreditkort från Marginalen Gold. Företaget är också bra på att köra kampanjer där de med jämna mellanrum bjuder sina nya kunder på den första årsavgiften, oavsett så är ändå 195 kr/år mer än överkomligt med tanke på vad man faktiskt får på köpet i sitt kreditkort.

Årsräntan, om du väljer att nyttja krediten ligger på 16,9% och är rörlig. Årsräntan vid kontantuttag ligger också på 16,9% och är fast. Med dessa räntekostnader så står sig också Marginalen Gold bra i jämförelse med andra kort.

Gör du kontantuttag så är avgiften 3% (minst 35 kr) oavsett om du gör uttaget inom EU eller utanför EU. Vid köp utomlands så tillkommer ett valutaväxlingspåslag om 1,65 % vilket också är lågt i jämförelse med andra kreditkort.

FAQ - Vanliga frågor och svar

Finns det några personliga krav för att kunna få ett kreditkort beviljat?

Ja du behöver ha fyllt 20 år, ha minst 120 000 kr i årsinkomst och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Var kan jag använda mitt kort?

Du kan använda ditt kreditkort överallt där VISA accepteras, vilket idag är på mer än 24 miljoner inköpsställen.

Hur gör jag om jag måste spärra mitt kort?

Ring kundservice på 0771-717 710 så får du hjälp att spärra ditt nuvarande kort, tjänsten är öppen dygnet runt. Ett nytt kort tillsammans med en ny PIN-kod skickas sedan ut till dig.

Kan jag göra kontantuttag på vanligt bankkontor?

Ja det kan du göra. Det är bra att veta om att detta i sådana fall räknas som ett kontantuttag och där en uttagsavgift på 3% (minst 35 kr per uttag) och ränta från uttagsdagen tillkommer.

Finns det några uttagsgränser på kortet i en uttagsautomat?

Ja det finns det. Du kan ta ut pengar på upp till 10 000 kr per dygn med max två uttag per dygn. Detta är gränsen per dygn från Marginalen Gold, sedan kan storleken på summa och antal uttag per dygn variera från uttagsautomat till uttagsautomat vilket också är bra att veta om. Per vecka så kan du max ta ut 25 000 kr vid 14 tillfällen. Varje vecka ses som en rullande vecka på Marginalen Gold och där företaget räknar sju dagar tillbaka i tiden.

Vilka olika typer köp kan jag använda mitt kort till?

Efter att du har fått ditt kreditkort beviljat så bestämmer du som kund själv vad du vill göra för inköp, under förutsättning att ditt inköpsställe godtar köp med VISA-kreditkort som betalningsmetod.

Korta fakta om kortet

 • Kreditutrymme: 15 000 – 100 000 kr
 • Trygghetsförsäkringar: Ja
 • Räntefri kredit: Upp till 54 dagar
 • 15 smarta försäkringar som förbättrar dina köp och förenklar din fritid när du betalar minst 75% med kortet.
 • Delbetala köp över 4 000 kr och slipp butikskrediter. Du väljer själv din återbetalningstakt.

För att ansöka om Marginalen Gold krävs det att:

 • Du är minst 20 år gammal
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning
 • Du måste ha en fast årsinkomst på 120 000 kr

Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).

Fakta om Marginalen Gold kreditkort

Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 16,90 %
Effektiv ränta: 16,76 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift: 0 kr
Övertrassering: 75 kr
Förseningsavgift: 95 kr

Kort information om Marginalen Gold

Marginalen Gold är namnet på kreditkortet från välkända Marginalen Bank. Kreditkortet ges ut i samarbete med VISA och har en mängd bra fördelar och erbjudanden för dess kunder. Marginalen Gold är ett kreditkort till för att förbättra dina köp.

Förutom bra villkor och erbjudanden så är Marginalen Gold ett av de bästa valen på marknaden för dig som verkligen uppskattar ett kort med stor trygghet.

Faktum är att ett kreditkort från Marginalen kommer fulladdad med hela 9 bra försäkringar för dig som kund att få ta del av.

När du gör dina inköp med Marginalen Gold ingår smarta saker som prisgaranti, leveransförsäkring och allriskförsäkring. Du kan även dela upp betalningen på olika sätt. Om du handlar något i Sverige med Marginalen Gold kan prisgarantin ersätta dig med upp till 2 000 kr om du hittar samma vara billigare i en annan svensk affär.

Helhetsbetyg Ansök om kort

Marginalen Bank Gold kreditkort

9 försäkringar som reseförsäkring och allriskförsäkring ingår. Återbäring på onlineköp. Årsräntan för kredit är 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73%. Årsavgift 195 kr (0 kr första året).

 • Möjlighet att delbetala inköp
 • Räntefri kredit upp till 54 dagar
 • Ingen årsavgift första året
 • Prisgaranti, leveransförsäkring och allriskförsäkring ingår

Spärra Marginalen Bank Gold kreditkort

Marginalen Bank Bankaktiebolag
Telefon: 0771-717 710

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *