Resurs Gold kreditkort

Helhetsbetyg Ansök

Resurs Gold

Högre kredit och längre kredittid än på andra kreditkort. Bonus på alla köp och reseförsäkring.

 • Kan få upp till 150 000 kr i kredit - Högre kredit än på andra kort
 • Lång kredittid upp till 60 dagar
 • Samla bonuspoäng på alla köp
 • Reseförsäkring ingår om minst 75 % av resan betalas med kortet

Resurs Gold är ett bra kreditkort med bonus

Välkända Resurs Bank står bakom kreditkortet Supreme Card Gold tillsammans med partnern MasterCard. Detta kort är främst ett bra bonuskort för alla oss som gillar shopping men som även vill ha ut mera av vårt shoppande i form av ett bra bonusprogram.

Med detta kort så får du bonus på precis alla köp som du gör med ditt MasterCard, hela 0,5 poäng per spenderad krona rättare sagt. Är man van av att göra mer eller mindre alla sina köp med sitt kreditkort så kan det också innebära en hel den intjänade poäng att nyttja.

Hos Supreme Card Gold så har du möjligheten att kunna nyttja alla dina intjänade poäng i Supreme Poängshop när du väl har blivit kund. Shoppa sedan loss med dina poäng på exempelvis hotellövernattningar, flygbiljetter, elektronikprylar eller välj att skänka dom till välgörande ändamål om du hellre skulle vilja göra det, valmöjligheterna är enorma.

Få kreditkort har ett smidigare system där du väldigt enkelt och smidigt kan nyttja dina poäng samt se hur du ligger till med intjänade poäng. Allt detta har du direkt tillgång till när du också är inloggad på dina personliga sidor inne på resursbank.se, enklare kan det inte bli.

6 andra riktigt bra kreditkort

Bäst när det gäller räntefri kredit och bra vid höga lån

Kortet är som sagt främst tänkt som ett bonuskort och även om detta är den största fördelen med kortet för många kunder så är det ett par andra fördelar som ofta går många förbi.

Vid en jämförelse med andra kreditkortsföretag och kreditinstitut i Sverige så hamnar man även i topp när det gäller räntefri kredit. 60 dagars möjlig räntefri kredit är vad Supreme Card Gold erbjuder sina kunder närmare bestämt.

Med Supreme Card Gold har du friheten att själv bestämma om du vill betala hela ditt köp på en gång eller om du hellre föredrar att dela upp dina betalningar varje månad.

Du kan välja att dela upp beloppet på exempelvis 6 månaders räntefri delbetalning och där du själv väljer din egen betalningsplan, detta väljer du i sådana fall månaden efter det att du har gjort ditt köp och när du väl har fått din faktura från Resurs Bank.

Supreme Card Gold har också en betydligt högre lånesumma än vad de flesta andra kreditkortsföretag har, då bortsett från traditionella lån hos svenska storbanker. 150 000 kr är den högsta lånesumma du kan ansöka om, och du kan ansöka direkt online om detta.

Plus och minus med Resurs Gold kreditkort

Fördelar med Resurs Gold

 • Du får en reseförsäkring för dig och hela din familj, denna gäller automatiskt när du också betalar minst 75 % av resan med ditt Supreme Card Gold. Skulle oturen vara framme och exempelvis ert bagage eller om ert transportmedel skulle vara försenat eller t.o.m. aldrig dyka upp så har du rätt till ersättning.
 • Kontaktlös betalning där du smidigt och enkelt kan ”blippa” dina köp, en tjänst som blivit allt populärare då detta skapar tryggare som enklare köp.
 • För alla köp som görs på över 500 kr så skickas ett Sms-kvitto ut, något som gör att du får än bättre koll på ditt kort och de inköp som görs.
 • Trygga tjänster genom BankID och Mobilt BankID, något som idag egentligen är en självklarhet för alla banker och långivare.
 • Du kan välja din egen pin-kod för ditt Supreme Card Gold.

Nackdelar med Resurs Gold

 • En aning hög årsavgift, 245 kr/år men som ändå är överkomlig med tanke på vad som ändå ingår i kortet och något som man också behöver ta i beaktande.
 • Kontantuttagsavgift på minst 35 kr (2,97 %).
 • Valutaväxlingsavgift vid varje köp utomlands på 1,97 %.
 • Aviavgift på 29 kr, det finns ännu ingen möjlighet till E-faktura.
 • Räntekostnad mellan 12,36 % – 17,32 %, bedöms individuellt efter din kreditvärdighet. En aning hög räntekostnad kan vi tycka men här har vi även varit en aning hårda i vår bedömning då kortet i jämförelse med andra kreditkort snarare hamnar i mitten av fältet.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Supreme Card Gold

Vad finns det för personliga villkor för att få ett kreditkortslån?

Grundkraven är att du är 18 år, att du inte är arbetslös och utan betalningsanmärkningar.

Hur kan jag få lägsta möjliga ränta på mitt kreditkort?

Genom att skapa en trygg och bra kreditvärdighet så får du också de bästa möjligheterna till ett billigt lån, det vill säga med låg räntekostnad. Exempel på hur man skapar en bättre kreditvärdighet är att man samlar befintliga lån, ökar sin årsinkomst, betalar skulder och ser till att man håller sig ifrån kreditupplysningar och betalningsanmärkningar.

Kan min sambo också utnyttja kortet?

Ja det kan han/hon göra, för en engångskostnad av 50 kr så kan han/hon få sitt eget kort. Att ha en medsökande på ett lån kan också öka möjligheterna för att få ett lån beviljat.

Kan jag avbetala mitt kreditkortslån snabbare om jag skulle vilja?

Ja det kan du göra, när du får hem din faktura så kan du mycket enkelt och smidigt fylla i det belopp som du önskar betala på ditt kreditlån.

Behöver jag besöka banken för att ansöka om kreditkortet eller för att få det?

Nej du behöver inte besöka banken för varken eller. Du ansöker om ditt kreditkort online och får även omedelbart svar på din ansökan. Ditt kreditkort skickas sedan hem via post och du aktiverar ditt kreditkort via den kod du får, detta gör du på hemsidan, resursbank.se.

Tas det en kreditupplysning när jag ansöker om ett kreditkort?

Ja det gör det. Viktigt att veta om att det görs så då det är enligt svensk lagstiftning. Det spelar alltså ingen roll vilken lånesumma du än ansöker om, låg som högre, eller hos vilken bank eller långivare som du ansöker hos, en kreditupplysning kommer alltid att tas.

Finns det någon minimumsumma som jag måste betala på lånet varje månad?

Den minsta summa att kunna avbetala är 5 % av den summa som kvarstår på lånet.

Hur snabbt kan jag få hem mitt kreditkort och har jag tillgång till pengarna direkt?

Efter att du har fått ditt kreditkortslån beviljat så tar det som oftast enbart ett par bankdagar tills dess att du har fått ditt kreditkort hemskickat, du har tillgång till pengarna omedelbart.

Fakta om Resurs Gold kreditkort

Årsavgift: 245 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 12,36 – 17,32 %
Effektiv ränta: 7,70 – 24,96 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Aviavgift: 39 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr
Förseningsavgift: 145 kr

Helhetsbetyg Ansök

Resurs Gold

Högre kredit och längre kredittid än på andra kreditkort. Bonus på alla köp och reseförsäkring.

 • Kan få upp till 150 000 kr i kredit - Högre kredit än på andra kort
 • Lång kredittid upp till 60 dagar
 • Samla bonuspoäng på alla köp
 • Reseförsäkring ingår om minst 75 % av resan betalas med kortet